Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Zagrepčani složni: Problem je nedostatak biciklističkih staza

kvartovska tribina
Foto: Jakov Novak
1/6
25.11.2013.
u 17:32

Pitali ste, uz pomoć Večernjeg lista, kako do boljeg života u kvartovima

Stanari gradske četvrti Donji grad danas su od 12 do 13 sati Letećem reporteru u Mihanovićevoj ulici postavljali pitanja, upozoravali na probleme i predlagali bolje uvjete za život u svom kvartu.

- Naš kvart, Donji Grad ulica Kršnjavoga 11. Fakulteti, srednjoškolsko igralište, hotel Westin. Ali neugodan za živjeti jer je to Zeleni val koji je ujutro, popodne, navečer uvijek pun. I veliki smog. Drugi problem su biciklisti koji voze u ulici po neoznačenom prostoru. Između kuća i parkiranih automobila ostane oko pola metra prostora. Nema se gdje za proći - kazao je jedan stariji gospodin te istaknuo da isti ti biciklisti s druge strane imaju biciklističku stazu, ali je ne koriste.

Mlađi prolaznik postavio je pitanje velikih zgrada i prostora koji su napušteni i predstavljaju ruglo. Pita zbog čega se takvi prostori ne daju u koncesiju ili nekim udrugama na korištenje.

- Problem je i biciklista koji nemaju gdje ostaviti svoje bicikle dok šeću po gradu. Mislim da bi i to trebalo urediti - rekao je. S njim se složila i crnokosa djevojka koja velikim problemom smatra nedostatak biciklističkih staza, alii parkirnih mjesta.

- Općenito ne popravljaju se ulegnuća u cestama, oko kanalnih rešetki preko zime događaju se promjene i kad oštetim svoj auto, nemam kome refundirati troškove - napomenula je jedna gospođa dok je jedan gospodin revoltiran grafitima koji uništavaju ljepotu zgrada.

Dio je to Večernjakove kvartovske tribine “Želiš bolji kvart?” koja se održava sutra u 19 sati u Novinarskom domu, Perkovčeva 2.

Stanari će za trajanja jednosatne tribine imati priliku izravno postaviti pitanje gradskim pročelnicima, njihovim zamjenicima i predstavnicima Holdinga. Sve do sutra stanari četvrti Donji grad mogu postaviti pitanja na e-mail gradska@vecernji.net ili na broj telefona 6300-455. Na tribini će svi oni koji svoje pitanje ne stignu postaviti moći ubaciti u Večernjakovu kutiju i pričekati odgovor.     

Komentara 2

PA
Pax
20:33 28.11.2013.

Zagrepcani slozni!? Dobar stos.

DJ
djimna
11:25 26.11.2013.

Uz svo poštovanje biciklisti bi trebali shvatiti da su kao učesnici u prometu dužni poštivati prometna pravila. Primjer kako se to krši je taj da mi dečko na biciklu vozi u suprotnom smjeru u jednosmjernoj ulici onda naglo skrene na zebru vozi preko nje i zatim se popne na pločnik i ženi otkine vrećicu iz ruke i kad mu prigovoriš onda ti još i opsuje.Svejedno je jesi li vozač bicikla automobila ili si pješak postoje pravila i pristojnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije