Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprez

Lažni policajci umirovljeniku iz stana odnijeli 150.000 kn

10.12.2013., Split - Drugi dan delozacije u stambeno-poslovnoj zgradi u ulici Dinka Simunovica protekao je bez incidenata i u pregovorima sa stanarima. Sat vremena nakon dolaska policija je napustila objekt. Photo:
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
26.09.2014.
u 12:03

Na meti prevaranata koji se predstavljaju kao policajci su samci i stariji ljudi

Bez životne ušteđevine od 20.500 eura, zbog, kako kaže, vlastite naivnosti i prevelike vjere u ljude u srijedu prijepodne ostao je umirovljenik Ivan V. (73). Bilo je oko 11 sati kada su na vrata njegova stana u zagrebačkoj četvrti Prečko pozvonila dvojica muškaraca koja su se predstavila kao policajci.

– Obojica su bili jači, krupniji momci od tridesetak godina, jedan tamnije puti, a drugi je bio poprilično blijed. Jedan mi je pokazao nekakvu iskaznicu, ali ju je brzo spremio u džep pa je nisam dobro ni vidio. Nakon što su se predstavili, pitali su me jesam li prije godinu dana kupio aparate za masažu – govori nam Ivan V.

Kada im je odgovorio potvrdno, objasnili su mu da su tu zato što su uhvatili dvije žene koje su prodavale masažne aparate te potom varale kupce. Zamolili su ga da pođe s njima u stanicu na prepoznavanje da vidi jesu li to iste osobe koje su prije godinu dana njemu prodale masažere.

– Odgovorio sam im da baš i ne mogu hodati jer sam zbog komplikacija sa šećernom bolesti prije godinu dana ostao bez nožnog palca, na što su mi oni odgovorili da to nije problem i da će me odvesti do postaje. Usto su me pitali imam li kakvog novca jer će im on, nakon što ga provjere u banci, pomoći dovesti uhićenu ženu u vezu s prijevarama – prisjeća se Ivan V. Tada im je bez razmišljanja donio 20.500 eura, koje su oni zatim dugo prebrojavali te pregledavali novčanice.

– To je to, mislim da imamo sve što trebamo, odite se obući pa da krenemo zajedno u stanicu, mi ćemo vas pričekati dolje – smireno mu je rekao jedan od lažnih policajaca. Kada je otišao u sobu po odjeću i vratio se nazad, nije bilo traga ni policajcima ni njegovoj životnoj ušteđevini. Prevaranti su u svega nekoliko minuta došli do poveće sume, a ovo im vjerojatno nije ni prvi put. Naime, krajem srpnja ove godine po gotovo identičnom scenariju iz stana Vilima G. (89) odnijeli su 36.000 kuna.

Žrtve su u oba slučaja bili stariji ljudi i samci, za koje su prevaranti dobro znali da u stanu imaju popriličnu svotu novaca, a čije su povjerenje u policiju drski prevaranti dobro iskoristili.

>>Krvava pljačka Fine: U vreći krumpira nosili mu 300.000 kuna plijena

Komentara 3

SA
samodinamo
14:31 26.09.2014.

kakav glupan

Avatar tajar
tajar
14:44 26.09.2014.

Sam im servirao novac na taci i još se žali.

DU
Deleted user
04:47 28.09.2014.

Evo kakvu reputaciju su vlasti stvorile i dale policiji - svi se bez pogovora i iz straha poslušno povinuju. Tu se vidi kakvu demokraciju imamo, i kako se u tobožnjim školama odgajaju policajci nasilnici koji pojma nemaju o trodiobi vlasti i svojim ovlaštenjima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije