Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na listi odabranih

Zagrebačka Lauba nominirana za najbolji europski muzej

Lauba
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
13.12.2013.
u 14:14

Nagrada „European Museum of the Year Award“ (EMYA) je osnovana 1977. pod pokroviteljstvom Vijeća Europe u cilju prepoznavanja i poticanja inovativnih akcija i procesa koji se događaju na europskoj muzejskog sceni.

Lauba - Kuća za ljude i umjetnost, na listi je muzeja koji se natječu za europski muzej 2014. godine.

Nominaciju za nagradu European Museum of the Year Award 2014. objavio je Europski muzejski forum, a popis odabranih uključuje muzeje iz dvadesetak europskih zemalja.

Stručni žiri European Museum of the Year Award (EMYA) okupio se u Parizu od 17.studenog do 19. studenog 2013.

Nagrada „European Museum of the Year Award“ (EMYA) je osnovana 1977. pod pokroviteljstvom Vijeća Europe u cilju prepoznavanja i poticanja inovativnih akcija i procesa koji se događaju na europskoj muzejskog sceni. Stručni žiri svake godine ima zadatak pronaći i prepoznati inovativne muzeje, institucije i prakse koje će imati izniman utjecaj na nacionalnu i internacionalnu muzejsku scenu.

Prošle je godine nagradu na najbolji europski muzej dobio Museo de Madinat al-Zahra u Cordobi (Španjolska). Na popisu najboljih 2011. godine našao i Muzej prekinutih veza.

Svečanost proglašenja pobjednika održat će se tijekom godišnjeg okupljanja Europskog muzejskog foruma (European Museum Forum) koji će trajati od 14. svibnja do 17.svibnja 2014. u Tallinu (Estonija).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije