Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deset kupaca konkurira za jedan stan čiji kvadrat stoji 3500 eura

Kvaternik plaza: Zlatno gnijezdo za liječnike i odvjetnike

Ovako će izgledati Kvaternik plaza
import
12.09.2008.
u 22:10

Iako metar četvorni košta tri i pol tisuće eura, na 48 stanova u trgovačko-poslovno-stambenom kompleksu Kvaternik plazi, na mjestu nekadašnje tvornice Lipa Mill, pikira preko četiristo kupaca. Luksuzni stanovi bit će opremljeni vrhunskom opremom, kaže investitor Miro Vrlja, a cijenu neće povećavati zbog velikog interesa. Buduće stanare birat će po svom ukusu. Stanove još uvijek nije dao na prodaju.

Telefonsko upravljanje
– Prodaju ćemo otvoriti u listopadu ili studenom. Prije ćemo urediti “ogledni” stan tako da kupci vide što kupuju. Budući stanari sami će onda birati opremu koju žele u stanu. S tim da koristimo isključivo vrhunske, skupe materijale – kazao je M. Vrlja. Upravo zato što je nabavljao vrhunske materijale, kasnit će izgradnja centra koji će biti useljiv između Uskrsa i ljeta iduće godine. U pametne stanove tada će useliti uglavnom liječnička i odvjetnička elita. Oni, naime, čine većinu zainteresiranih. Investitor Vrlja nije želio govoriti o imenima, iako na listi zainteresiranih ima mnogo javnosti poznatih imena.

– S obzirom da ću i ja tu živjeti, hoću imati susjede koje želim. Desetak stanova već sam obećao prijateljima i njihovim prijateljima. Ostale kupce izabrat ću po vlastitoj procjeni i preporuci ljudi koje znam – kazao je Vrlja. Taj poduzetnik koji se do prije pet godina u inozemstvu bavio ugostiteljstvom, a od 2003. godine dao se u nekretnine, projekt Kvaternik plaze smatra svojim “krunskim radom”.

– Koristit ćemo vrhunsku keramiku. Metar četvorni košta sto eura. Instalacije su inteligentne, ugradit ćemo elektrogrijanje, u kupaonicama će biti jacuzzi. Postavit ćemo bešumne pipe, a umjesto roleta bit će polupropusna platna s UV zaštitom – rekao je Ivica Bilandžić, direktor Vegrada, tvrtke koja izvodi radove. Umjesto snopa ključeva stanari će imati jedan ključ s čipom koji će otvarati sva vrata. U stanove će ugraditi i mikrocentrale preko kojih će stanari moći telefonski upaliti grijanje i klimu ili spustiti “rolete”. Primjerice, kad stanar odlazi s posla, nazvat će kućni broj i nakon signala ukucati šifru, upaliti klimu i doći u rashlađeni stan.

Armani i Konzum
Kompleks će iz zraka izgledati poput slova E. Povezivat će Maksimirsku cestu i Nemčićevu ulicu. Stanovi će se nalazit od drugog kata. U podrumu će biti garaže i Konzum. U središtu prizemlja banka i trgovine s poznatim markama. Izgledno je da će u prizemlju i na prvom katu, u dijelu okrenutom prema Maksimirskoj cesti, biti Armani. I to ne samo odjeća, već i namještaj.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije