Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Kusin: Na Sveticama će biti kamp, osobno vodim projekt

Gradonačelnik Bandić nije odustao od najveće ovogodišnje planirane investicije u Zagrebu, tvrde njegovi bliski suradnici
16. travnja 2015. u 10:00 8 komentara 2092 prikaza
svetice
Pogledajte galeriju 1/2

Troje dojučerašnjih suradnika – gradonačelnik Milan Bandić, bivša dogradonačelnica Sandra Švaljek i jedina preostala zamjenica Vesna Kusin – ponovno će se okupiti već na prvoj idućoj sjednici Gradske skupštine.

No ni tada, čini se, neće raspravljati o najvećoj planiranoj ovogodišnjoj investiciji u Zagrebu, za koju su svi bili odgovorni – osiguranju konačnog zelenog svjetla HNS-ovu projektu gradnje nogometnog kampa na Sveticama.

Švaljek i Kusin, koje su nakon pritvaranja gradonačelnika pod "svoje" uzele ovaj najznačajniji projekt, nisu uspjele riješiti imovinskopravne odnose koji su odužili cijeli projekt. I dok je ta točka treći put u najavi i nije sigurno hoće li biti uvrštena i službeno na dnevni red Skupštine, jasno je da gradonačelnik Bandić od zacrtanog neće odustati.

On će, naime, kako neslužbeno doznajemo, tražiti od Kaptola da spor oko toga čije su Svetice prepusti sudu, a da Kaptol odobri gradnju kampa. To će, između ostalog, biti njegov prvi i najvažniji zadatak čim dozna s kim i kako može komunicirati i kako obavljati svoju dužnost, a da ne pogazi dano obećanje sudu.

– Ako sud donese odluku da se Crkva mora obeštetiti, pronaći će se način da se to i učini, no trebamo donijeti odluku o početku gradnje jer je to jedini valjan interes za Grad – poručuju bliski gradonačelnikovi suradnici, potvrđujući kako gradonačelnik Bandić od Svetica nije digao ruke.

HNS, naime, još uvijek nije službeno obznanio da odustaje od projekta na Sveticama, no dođe li i do toga, Svetice neće pasti u zaborav – njihova realizacija ide bez obzira na sve. Tako je barem poručila zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin naglasivši da je ona osobno odgovorna za taj projekt.

– Osobno vodim Svetice i jedino što za sada mogu reći jest da će Svetice biti uređene – poručila je Vesna Kusin, zamjenica gradonačelnika.Kaptol

Dubrovnik: Građani izašli na lokalne izbore
REZULTATI IZBORA
Doznajte kako se glasovalo u vašem selu, gradu, općini
Digitalizacija zdravstva
Hrvatsko zdravstvo
Moderna rješenja našeg zdravstva: Donosimo vam priču o naprednim tehnologijama hrvatskog zdravstva
 • Avatar Niškorist
  Niškorist:

  Trebala bi se lječiti

 • Avatar pavo24
  pavo24:

  @dimnajac, tvoj Milanović je nesposoban da dovede investitore i popuni proračun, samo diže poreze i zadužuje se te je uzeo lokalnoj zajednici više od milijardu kn, najviše Zagrebu (više od 700 milijuna kn), sra*a u državi radi samo tvoj Milanović ... prikaži još!ć (bdp konstantno pada, zaposlenost rekordno mala, deficit eksplodirao) i terorizira sve koji su mu trn u oku.

 • dimnajac:

  Puste ga iz zatvora i odmah nastavlja sa svojim sra.ima. Ako ostane do Božića, opet će biti šator na Trgu (kao da nam nije dosta ovoga u Savskoj)...