Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
starinsko proštenje

Kušanje paprenjaka i najstarijeg alkohola na svijetu

Proštenje Maksimir (1)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/9
08.08.2013.
u 13:45

Korisnici Doma za starije i nemoćne Maksimir blagdan sv. Dominika, zaštitnika kapelice unutar doma, proslavili su proštenjem po uzoru na nekadašnje dane.

Korisnici Doma za starije i nemoćne Maksimir blagdan sv. Dominika, zaštitnika kapelice unutar doma, proslavili su proštenjem po uzoru na nekadašnje dane. Tako su se na terasi doma na nekoliko štandova mogli kupiti tradicionalni kolači kao što su paprenjaci ili bazlamača i osvježiti se gvircom, svojevrsnim vinom od meda, najvjerojatnije jednim od najstarijih alkoholnih pića.

- Puno smo kopali po starim bilježnicama s receptima i konzultirali se s najstarijim korisnicama koje su te kolače i radili, da bi našli baš izvorni recept - rekla je ravnateljica Jasminka Dlesk-Božić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije