Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prodaja nekretnina u županiji

Kupite li kuću, dobit ćete 
i godišnju zalihu pizza

kuća
08.04.2015.
u 12:23

Vlasnici: Iznos koji ćemo dati pizzeriji, oko 7300 kuna, platili bismo agenciji za nekretnine. Ovo nam je povoljnije jer ćemo trošak pokriti prodajom kuće

Obitelj Cabadaj iz Zaprešića dosjetila se originalnog načina kako privući pozornost kupaca za prodaju kuće nedaleko od Novih dvora – novom vlasniku nude, naime, cjelogodišnju zalihu pizza.

Interesa već ima

– S kupnjom kuće novi vlasnik dobit će kupon za 365 besplatnih pizza u lokalnoj pizzeriji – kazala je vlasnica kuće od 129 četvornih metara. Riječ je o novijoj prostranoj kući s dvorištem i garažom, za koju traže 127 tisuća eura. Vlasnici su već u načelu dogovorili i posao s obližnjom pizzerijom pa će cjelogodišnju zalihu platiti odjednom, za što je dogovoren i popust.

– Dogovorili smo cijenu pizze od 20 kuna pa nam se posao sigurno isplati – komentirala je vlasnica kuće.

Kada se sve stavi na papir, marketinški potez koji su osmislili sami stajat će ih 7300 kuna, koliko bi najmanje platili bilo kojoj agenciji za nekretnine koja je kuću mogla oglašavati i za nju tražiti kupca.

– Ovako nam je jeftinije, nemamo novca za agencije, a nakon što kuću prodamo, moći ćemo pokriti i taj trošak – zaključila je vlasnica, kojoj je potez već pribavio nekoliko zainteresiranih klijenata do kojih se vijest proširila. Iako je svjesna da pizze neće privući kupce, već sam objekt, zadovoljna je uspješnom reklamom.

Kada se pogleda statistika cijena kuća u Zagrebačkoj županiji, prema analizi oglasnika Njuškalo.hr, Zaprešić je treći po skupoći, nakon Samobora i Velike Gorice. Prema Njuškalu, cijena kvadrata kuće u Zaprešiću je 963 eura, koliko traži i obitelj koja kupca nagrađuje cjelogodišnjim ručkom. Cijena kvadrata kuće u Samoboru je 1019, u Gorici 1000, dok se najjeftinije kuća može kupiti u Ivanić-Gradu, za 748 eura po kvadratu. Cijene stanova u županiji nešto su više i u rasponu su od 1196 eura u Samoboru do 829 eura u Brdovcu.

Ne mogu si priuštiti

– Nemamo osjećaj da vlada tendencija iseljenja iz Zagreba u gradove Zagrebačke županije gdje se mogu kupiti jeftinije kuće. Ipak, kada se već građani iseljavaju, onda ili traže luksuzne kuće, kakvih ima najviše u Samoboru pa zato i odskače s prosječnim cijenama, ili traže stare i što jeftinije kuće koje potom žele preurediti – kazao je Filip Kokić iz agencije Moj dom nekretnine.

Dodao je da se općenito trenutačno najbolje prodaju trosobni stanovi od nekih 80 kvadrata te manji stanovi od 40 do 60 kvadrata, i to bez obzira na lokaciju.

– Prodaja kuća, naročito izvan središta grada, pala je jer ih inače najviše kupuju mlade obitelji s djecom koje, pak, trenutačno zbog opće ekonomske situacije baš i nisu u mogućnosti priuštiti si takvo ulaganje – istaknuo je Kokić.

Komentara 14

DU
Deleted user
12:53 08.04.2015.

zdrava hrana - dugovječnost )))))))))))

BR
brčko
13:33 08.04.2015.

može li špagete?

Avatar gadogadni
gadogadni
13:18 08.04.2015.

Zabraniti prodaju u EURima kao i kredite u CHFovima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije