Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon požara skladišta

Kumice moraju biti na propuhu dok se Dolac sanira

02.11.2016., Zagreb - Zbog pozara skladista na Dolcu dio s mlijecnim proizvodima ne radi, a trgovci su prebaceni na ulaz u donji dio trznice.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/2
03.11.2016.
u 10:00

Tijekom gašenja požara u skladištu od 400 kvadrata, zbog otvora u podu, više 300 litara vode procurilo je u donji dio s mliječnim prerađevinama

Samo brza reakcija noćnih čuvara i zaposlenika Dolca spriječila je širenje vatre koja je u noći na srijedu, oko 2 ujutro, zahvatila skladište na polukatu najveće gradske tržnice.

Čim su osjetili dim, uhvatili su se vatrogasnog aparata, no njime nisu uspjeli ugasiti požar. Vatra se već bila previše “razmahala”.

Otopili se hladnjaci

Odmah su nazvali vatrogasce koji su požar svladali za nešto više od šest minuta. Zaštitari su se nagutali dima, no već su se ujutro odmarali u svojim domovima. Taman u vrijeme kad su prodavači stigli na tržnicu. No naišli su na neuobičajen prizor. Unutarnji prostor u kojem se prodaju mliječni proizvodi bio je poplavljen. Tijekom gašenja požara u skladištu od 400 kvadrata, naime, zbog otvora u podu, više 300 litara vode procurilo je u dio s mliječnim prerađevinama. Otopili su se i hladnjaci s hranom zbog visoke temperature. Stoga su kumice sa sirevima odlučili smjestiti odmah na ulaz u donji dio Dolca.

– Hladno je, stojimo na propuhu, puše, ali moramo negdje biti, roba se mora prodati – kazale su Vesna Bedovec i Jasmina Pavlic. Ružica Car na susjednoj klupi dodala je da neke gospođe koje prodaju sir nisu jučer ni došle.

– Tko ima manje robe, ne isplati mu se doći – kazala je Ružica Car dodajući da iz Tržnica Zagreb nisu rekli do kad će na tom mjestu ostati. Bit će to najkraće moguće vrijeme, rekao je glasnogovornik Tržnica Zagreb Miroslav Pupić Bakrač i dodao da nakon osnovnog saniranja moraju pozvati i električare, vodoinstalatere, keramičare... Od 400 kvadrata izgorjelo je, kaže Bakrač, samo 15-ak, odnosno najviše je stradao Bistro Plac, koji je tamo držao potrošni materijal poput umaka, začina...

– To je tek priručno skladište, glavno je na drugoj strani tržnice. Čini se da se zapalila instalacija škrinje – kazali su u Bistrou Plac.

Čitav lokal smrdi po dimu

Prodavači koji su držali svoje proizvode u skladištu čekali su da se policijski očevid završi, a kad su konačno mogli ući, nisu mogli ni procijeniti koliko toga i što im je točno izgorjelo. Struje, naime, nije bilo. Stoga su napeto čekali kako bi vidjeli što će zateći.

– Dolje sam držao pletene i drvene stvari koje prodajem. Vidio sam da mi je izgorio suncobran, samo on košta dvije tisuće kuna. A što je uništeno vodom i pepelom, još ne znam – kazao je jučer ujutro Željko Fritz, koji je jučer prodavao samo na jednom štandu, a drugi, koji inače ima u zakupu, bio je prazan. Zbog nestanka struje kafići odmah uz skladište nisu svojim stalnim gostima mogli poslužiti kavu.

– Nema struje, nema kave – uporno je govorila konobarica dodajući da čitav lokal smrdi po dimu koji se još nije “razluftao”.

Komentara 2

HE
herojulice
15:01 03.11.2016.

Šta nije se moglo iznajmiti ili prodati pa će se dići lova od osiguranja?

DE
demokršćanin
16:25 03.11.2016.

Mljekarice ne moraju biti na propuhu.Ima toliko praznih štandova u unutrašnjem dijelu tržnice koji su se mogli privremeno dati prodavačima mliječnih proizvoda.U jedan takav štand moglo se smjestiti nekoliko prodavača.Da,ali se toga trebaju dosjetiti u upravi tržnice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije