Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tržnice

Kumice: Ako nađete kojeg kupca, pošaljite nam ga na tržnicu!

utrine (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/3
Autori: dik/VLM, nam/VLM
02.12.2010.
u 09:26

Na natkrivenim tržnicama koje su jučer prvi dan bile otvorene do 20 sati predvečer su ostali tek promrzli prodavači, a kupaca nije bilo – ni za lijek

Novinari koji su na tržnicu u Utrini došli jučer oko 18 sati bili su brojniji nego kupci kojih nije bilo - ni za lijek!

– Ako nađete kojeg, pošaljite nam ga – doviknula je jedna od tek nekoliko prodavača koji su ostali raditi prvog produljenog radnog dana tržnica. A ostali su uglavnom oni koji su ujutro kupili previše robe jer prema novim pravilima robu ne smiju pokriti i ostaviti na štandu prije 20 sati. Ako žele otići ranije, morat će je maknuti sa stola i ujutro nanovo slagati.

Nisu slušali prodavače

– Ništa me ne pitajte, smrz’o sam se! – nije bio raspoložen za razgovor prodavač umotan u kapuljaču. A smrznuli su se svi koji su ostali.

– Ne želim si uništiti zdravlje, nije toga vrijedno. Poslijepodne sam prodala robe za 30 kuna i smrznula se – rekla je Dragica Murat odbrojavajući minute do 20 sati.

Teško je vjerovati da će Zagrepčani svoju dugogodišnju tradiciju odlaska na tržnicu ujutro zamijeniti poslijepodnevnim posjetom. Tako će i oni koji žele prodati nešto više ostati gotovo praznih džepova.

– Imao sam tri mušterije i zaradio ukupno 4 kune – govori promrzli Eštref Mamuti. Ni na središnjoj gradskoj tržnici Dolac nije bilo veselije. Tek poneka kumica zamotana u šal i rukavice odvažila se “isprobati” novo radno vrijeme i dočekati večer na nula Celzijevih stupnjeva.

– Pokušali smo, ali nismo ništa zaradili. I sutra ćemo ostati do kasnije, no ne nadamo se zaradi. Svaka kuna dobro je došla, ali sudeći prema današnjoj prodaji, mislim da nema smisla ostati dulje i gubiti vrijeme smrzavajući se – požalila se Marta Budas koja 28 godina prodaje na toj zagrebačkoj tržnici. Čini se da ni Zagrepčani nisu prepoznali projekt Holdingove podružnice o produljenom radnom vremenu, pa se Dolcem prošetao tek pokoji kupac od kojega prodavači i nisu imali velike koristi.

Prodali tek par kg povrća

– Ljudi nema ni do 14 sati, a kamoli navečer, po ovoj hladnoći. Mi smo tu jer moramo zarađivati, ali ne vjerujemo da ćemo zaraditi. Prodali smo samo par kg povrća i to je sve. Zašto bi netko dolazio na tržnicu kad je u šoping-centrima toplo, a ima i popratnog sadržaja za djecu, dok je kod nas pustoš – dodala je Marta Budas.

Komentara 20

Avatar DucMan
DucMan
19:35 03.12.2010.

Mislim da će to funkcionirat, većina zaposlenih ne može doći ujutro na plac pa su prisiljeni kupovati povrće u shoping centrima. Samo da se upoznaju sa novim radnim vremenom tržnica. Nemaju svi nekog da im ide u nabavu dok su oni na poslu.

ZM
zmaj5
14:37 02.12.2010.

Koje su ovo ludosti,to nema nigdje na svijetu

SA
sasoon
23:15 02.12.2010.

Tko je uopce znao da rade do 20h?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije