Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na čekanju

Kulturnjaci i dalje bez kolektivnog ugovora o radu

Milan Bandić Krešimir Krsnik
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
16.07.2014.
u 17:48

Još uvijek nije jasno na osnovi čega će zaposlenima u kulturi biti isplaćene plaće

Gradonačelnik Milan Bandić nije odustao od namjere da smanji plaće zaposlenih u ustanovama kulture Grada Zagreba, poručili su iz Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi.

Iako su ovaj tjedan sindikati od gradonačelnika trebali dobiti prijedlog novog kolektivnog ugovora bez kojeg su ostali 1. srpnja, to se zasad nije dogodilo pa nije jasno ni na osnovi čega će im biti isplaćene plaće.

– Započeli su hitni sastanci upravnih i kazališnih vijeća dok su ljudi na godišnjim odmorima, što upućuje na razinu komunikacije koja ne može proizvesti dobre odnose i rezultate – poručuju sindikalisti.

Komentara 3

ĆA
ćaćaća
23:32 16.07.2014.

a koji su to kulturnjaci u hr ?

Avatar dr. Evil
dr. Evil
08:01 17.07.2014.

sve skupa, čini mi se dosta nekulturno

DU
Deleted user
15:32 17.07.2014.

dok kulturon bude ka sindikalni vođa upravljala šjora Ljubica Pilić od tog brašna nema kruva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije