Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAMNA STRANA BAJKE

Kultura u samoborskim kafićima

Zlatar, Vujović, Čudina, Gašpar
M. Fančović/VLM
09.05.2011.
u 17:51

Popularni samoborski kafić Havana svoju je ponudu pića proširio - kulturom, književnim večerima od kojih je prva održana u nedjelju

Na književnoj tribini "Tamna strana bajke" nastupili su Manuela Zlatar, autorica knjige "Novo čitanje bajke : Arhetipsko, divlje, žensko“ i suautorica zbirke „Čarozapisi“ i Kruno Čudina, autor romana "Bdjenje“ i "Nije bilo dovoljno“, a moderatorice su bile Vera Vujović i Mihaela Gašpar. Govorilo se o značaju bajki i njihovom jestu u suvremenom svijetu, mogućim tumačenjima bajke i brojnim primjerima iz bajki, a Kruno Čudina čitao je ulomke svog romana i stavljao ih u kontekst razgovora o bajkama.

Vremenski uvjeti nisu bili naklonjeni kulturi, te je tribina predviđena za terasu kafića morala biti premještena unutra, ali to nije spriječilo brojnu publiku da se odazove i učestvuje u diskusiji nakon tribine, koja se razvila u vrlo živ i zanimljiv razgovor, prekidan samo pauzama da bi se odslušala poneka pjesma izvanredne Dunje Knebl koja je toj večeri dodala izvrstan glazbeni štih.

Možemo se samo nadati da će u Havani nastaviti s takvim aktivnostima, jer za njih očito interesa ima, a stereotipno "zaglavljivanje u kafićima" time dobiva novu, vrlo dobrodošlu kulturnu dimenziju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije