Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kul Advent

Sluša se jazz i soul, imaju likovni sajam, a ugostitelji nude kavijar i platu 'Fulir'

08.12.2017.
u 08:23

Nova lokacija blagdanske manifestacije naglašava značaj umjetnosti, pa su i kućice nazvali po baletima, filmovima, skladateljima...

Otvaranjem sajma mladih likovnih umjetnika od večeras prostor ispred Hrvatskog narodnog kazališta postaje glavno mjesto Adventa za promicanje kulture. Pod motom “I kultura je Kul!” na Trgu Republike Hrvatske osmislili su ponudu kojom su željeli naglasiti značaj umjetnika u društvu. Tako u glazbenom dijelu programa “Kul Adventa” u tamošnjoj kupoli nastupaju jazz, soul, klasični i ostali glazbenici, a u “Božiću 21. stoljeća” pridružuju im se i polaznici Muzičke akademije, dok je likovni sajam pokraj bistroa Tač zamišljen kao izložbena zona brojnih mladih umjetnika koji su tek završili ili završavaju Likovnu akademiju te će se njihovi radovi ondje moći kupiti po pristupačnim cijenama.

Prilagoditi temi odlučili su i ugostiteljsku ponudu pa u desetak kućica kojima su nadjenuli imena poznatih baletnih predstava, kultnih filmova i hrvatskih skladatelja, nude malo drugačija jela nego na ostatku Adventa. Odnosno, umjetnički dotjerana. Tako se u “Fulir baru” može kušati kavijar, tatarski biftek i domaće kobasice u košarici od kruha, ali i tost “Perica” te plata “Fulir” s raznim suhomesnatim proizvodima. Nazvani su, dakako, po likovima iz filma “Tko pjeva zlo ne misli”.

– Cijene su od 10 do 50-ak kuna. Kavijar je, primjerice, 55, a poslužuje se na pet tostiranih kruščića – kaže Dino Car iz Fulir bara. Susjedna kućica “Orašar” nudi pak guščju i paštetu od jetre fazana te namaz od bakalara. Hit su, kaže Ivan Tomić Galić koji radi u kućici, chilli dog, koji skriva teleću hrenovku uz dodatak meksičke poslastice chilli con carne i cheddar sira, te winter dog, odnosno kranjska s coleslaw salatom i barbecue umakom. Prva košta 26, a druga 27 kuna.

“Kul Advent” traje do 23. prosinca, a glazbeni je program svaki dan od 17 do 22 sata. Danas nastupa jazz-trio 34ART, a sutra u 17 sati u sklopu Festivala adventskih i božićnih napjeva predstavit će se razni zborovi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije