Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svastike na zidovima

Ksenofobni grafiti osvanuli u Zagrebu: 'Imigranti nisu dobrodošli'

Grafiti
Foto: Facebook
1/3
01.09.2016.
u 19:27

Cijela Vončinina ulica išarana je s kukastim križevima, ksenofobnim porukama i ostalim neonacističkim gadostima, stoji u objavi Antifašističkog vjesnika.

I dok predsjednik HSP-a, Daniel Srb, s mađarsko-hrvatske granice upozorava kako bi se žičana ograda trebala premjestiti na granicu sa Srbijom, u Zagrebu su osvanuli ksenofobni grafiti.

''Imigranti nisu dobrodošli'', stoji u poruci u Vončininoj ulici iznad koje je nacrtana svastika, dok je malo dalje jedan grafit ostao nedovršen, ali sve upućuje na sličan sadržaj. 

Na društvenim mrežama pozivaju na hitno uklanjanje grafita, a prema najnovijim informacijama, u tom su naumu aktivisti i uspjeli.

"Komunalno redarstvo nije reagiralo na naš poziv za uklanjanje grafita. Ako se fašizam ne suzbije u korijenu, on se razbukta. Tako se dogodilo i u ovom slučaju. Cijela Vončinina ulica je išarana kukastim križevima, ksenofobnim porukama i ostalim neonacističkim gadostima", stoji u objavi Antifašističkog vjesnika na Facebooku.

>> Daniel Srb s mađarske granice: Preselimo ogradu na granicu sa Srbijom! Što Mađari znaju, a Hrvati ne znaju?

Ključne riječi

Komentara 38

AN
Antiflašist
19:37 01.09.2016.

Mozete me zvati kako god hocete, ja jednostavno ne zelim da mi ovdje dođe rulja iz 10.stoljeca, pa da mi se zivot okrene naglavacke, onaj koji to zeli, moze slobodno za Siriju, pa nek mi se onda javi.

PP
pp
19:50 01.09.2016.

Bravo. I nisu dobrodošli. Da smo normalni ovako bi razmisljalo 90% Hrvata. 10% bud*la ima u svakom slobodnom i demokratskom društvu :)

Avatar Idler 3
Idler 3
19:44 01.09.2016.

Ja bi jenu stvar predložil i najte me krivo shvatit. Se te multi-kulti, antifa, nazovi-ljevičare i slične bi angažiral na zbrinjavanju izbjeglica. Nek se brineju o njima, prime ih sebi doma itd. Kak me ne bi krivo razmeli i ove kaj šaraju po zidovima bi opskrbil hampreima s vodom, šamponima, razređivačem i slično.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije