Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Krvoločni staford odgrizao je Lili uho, a mene ugrizao za nogu

Jurica Galešić traga za nepoznatim vlasnicama opasnog staforda koji je ugrizao njega i psa.
21. ožujka 2019. u 08:58 11 komentara 4031 prikaza
napadnuti pas i vlasnik
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/3

Kad je Jurica Galešić krenuo u svoju uobičajenu večernju šetnju sa svojom Lili, kujicom pasmine šar-pej, nije mogao slutiti da će večer završiti na liječenju – on na hitnoj, a pas kod veterinara.

staford GAJNICE VIDEO Traži se vlasnica bijesnog staforda koji je žestoko napao psa i čovjeka

Krenuli su prema ograđenom parku za pse u Gajnicama i čim je dvojac ušao, nepoznati crno-bijeli stafordski terijer napao je njegovu četveronožnu ljubimicu. Stafford je Lili grizao po glavi i nikakvi udarci nisu mogli odvojiti bijesnog psa od njegove dvogodišnje mezimice. Scena je trajala nekoliko minuta što se vlasniku činilo kao cijela vječnost. Vlasnice staforda, mama i kći, po Juričinim riječima nisu uopće pokušale pomoći pri razdvajanju pasa.

Pomogao mu je slučajni prolaznik koji je uspio uloviti staforda za ogrlicu i odvojiti ga od Lili, a Galešiću je žao što mu u cijeloj gunguli nije uspio ni zahvaliti. Mlađa vlasnica staforda otišla je sa psom, a na Juričinu molbu da izmijene brojeve telefona majka je najprije rekla da hoće, da bi potom i ona otišla bez riječi. Ni ostalim posjetiteljima psećeg parka u Gajnicama krvoločni pas i njegovi vlasnici nisu poznati.

Lili je dobila sedative jer je, osim u lošem fizičkom stanju, bila jako uznemirena, a veterinar joj je propisao i antibiotike. Uspio joj je i prišiti desno uho koje je staford odgrizao. I Jurica je za ugriz u potkoljenicu, koji je zadobio dok je pokušavao razdvojiti pse, dobio antitetanus. Događaj je prijavio policiji gdje su mu obećali da će se prošetati do tog područja i pokušati doznati tko su dvije žene sa stafordskim terijerom. Gazdarice su se možda uplašile i “udara po džepu”.

Vježbanje joge s kozama novi je način opuštanja u SAD-u ŽIVOTINJE Pronađena izgubljena koza. Nikada nećete pogoditi gdje

Naime, Zakon o zaštiti životinja za ovakav prekršaj predviđa kaznu od 20-50 tisuća kuna. Uz novčanu kaznu, može se izreći i mjera oduzimanja životinje kao i zaštitna mjera zabrane držanja i nabavljanja druge životinje. Mogu biti i kazneno gonjene

– Kazneni zakon predviđa da vlasnik psa može biti prijavljen za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, za što je propisana kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Klepetan se vratio Malenoj

COVID-19
Znanstvenici i stručnjaci o sve većem broju zaraženih: Ovo su tri mjere koje hitno treba poduzeti
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
 • Avatar Mi ili Oni
  Mi ili Oni:

  Povodac i brnjica + nemaš = Policija.

 • LeandroZG:

  obozavam pse i nimalo ih se ne bojim, ali kad psi vide da ih se bojis, drugacije reagiraju. Ne mozemo ocekivati da svi vole pse i da ih se ne boje. Moj prijatelj, 120kg, 2,10m ima fobiju od pesa jer ... prikaži još! ga je kao malog ugrizao i mislim da ne treba bježati od nekog krvolcnog psa koji nije na uzici i nema brnjicu. Stavite brnjicu krvolocnim psima i ovakve stvari se nece ponavljati.

 • sjs:

  Vlasnici pasa nabavite si suzavac i nikad ne idite u šetnju psa bez njega.