Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u zagrebu 10 novozaraženih

Kršenje mjera ne jenjava: Poslovao frizerski salon, a u Novom Zagrebu igrali nogomet

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
10.04.2020.
u 12:42

Iako brojevi pokazuju pad, Šikić ponovno apelira na to da se poštuju mjere, što ni jučer nije bio slučaj

U Zagrebu je 10 novozaraženih koronavirusom, a 25 osoba je u izolaciji – poručila je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić, dodavši da su 222 osobe testirane. Iako brojevi pokazuju pad, Šikić ponovno apelira da se poštuju mjere, što ni jučer nije bio slučaj.

Jedan frizerski salon prekršio je zabranu rada, a došlo je i do kršenja mjera okupljanja. Naime, jedna ekipa u Novom Zagrebu igrala je nogomet, istaknula je Šikić.

Ravnatelj Crvenog križa Petar Penava kazao je kako 493 osobe, kojima je potres oštetio kuće, borave u Studentskom domu u Cvjetnom naselju, a njihova će djeca, zahvaljujući donacijama Vukovarsko-srijemske županije, sutra dobiti prigodne darove.

1/40

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić dodao je kako je Zagreb jedni grad u Hrvatskoj koji se bori i s potresom i s koronavirusom.

– Svi ovi trendovi iz Zavoda za javno zdravstvo u blagom su padu. Broj zaraženih i broj testiranih, prvi put je pao ispod pet posto. To je dobro, ali to nas ne smije uljuljati, moramo biti još discipliniraniji i odgovorniji – ustanovio je Bandić. Napomenuo je i kako su komunalno redarstvo, policija i civilna zaštita zaduženi za poštovanje mjera na tržnicama,  a u pogonu će biti i ostale službe.

– Sutra ćemo svi raditi, sve hitne službe, a isto tako i u ponedjeljak, samo na Uskrs nećemo raditi, to bi bilo bogohulno – poručio je i dodao kako će zdravstveni djelatnici biti na prvoj liniji obrane. Riječi hvale imao je i za vatrogasce, napomenuvši da su ''po 16 sati na zagrebačkim krovovima''.

– Hvala bogu da se nikome ništa nije dogodilo. Osim slučaja u Domjanićevoj, bio je to naš sugrađanin, otac troje djece. Treća zahvala ide Uredu za hitna stanja, podnio je veliki teret. Četvrto, veliki teret podnijeli su i naši sugrađani, oni su možda broj jedan, a najviše oni koji su pretrpjeli štetu i oboljeli od korone. Kakve su samo oni muke prošli – rekao je Bandić.

Na pitanje o smanjivanju plaća u Holdingu, odgovorio je da je ''plaća za ožujak danas isplaćena u punom iznosu, a plaća za travanj bit će isplaćena koliko prilike budu dopuštale'.

– Više od 20.000 ljudi odreklo se uskrsnice, dok 11.000 njih nije. Uskrsnica je solidarno uplaćena u fond za potres, a žao mi je što to nisu shvatili naši sindikati, no shvatit će. Nakon pregovora sa socijalnim partnerima bit ćemo pametniji – ustanovio je gradonačelnik i zaključio: – Volio bih da današnja plaća ne bude zadnja cijela, ako bude rezanja, uključit ćemo socijalni faktor. Ja sam iz svoje plaće uplatio 20 posto u fond za potres, nije isto smanjiti nekome tko ima 6000 kuna ili meni koji imam 19.000 kuna.

 

Komentara 113

Avatar NasaPosla
NasaPosla
12:58 10.04.2020.

Što se čudimo, pa tko poštuje vlast,policiju,starije,...? Vidjeli smo primjer novinarke, gdje je dobar dio "humanista", stao na stranu (osoba inače nije negativka) novinarke, a zapravo je trebala poslušati naredbu policajca i onda, ako smatra da je u pravu, pravdu tjerati pravnim sredstvima. Na žalost naš mentalitet je loš. Također smo mogli vidjeti izljeve bijesa kod sindikalaca i nekih štrajkaša, znači kod osoba koje bi trebale i odgajati i obrazovati našu djecu, ali problem je što njih nije nitko odgojio.

Avatar Pezo
Pezo
13:00 10.04.2020.

Idem u dučan i stojim u redu i dođe auto Njemačke tablice i stara baba preko 70 ide u red a unuka čeka u autu. Za njih najvjerojatnije ne znači ništa samoizolacija.

IM
Immanuell
13:42 10.04.2020.

Čim im pustiš tržnicu, mali prst - gotovo je. Ove slike i priopćenja to pokazuju i dokazuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije