Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Školstvo

Krešo Beljak traži besplatne knjige za 500-600 učenika

škole
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
24.08.2010.
u 11:13

Gradonačelnik će Gradskom vijeću predložiti da grad plati udžbenike siromašnim đacima.

I roditeljima samoborskih đaka natovaren je još jedan financijski teret prije početka škole – kupnja školskih knjiga. Dok jedni biraju hoće li torbe svojih mališana ispuniti novim ili rabljenim udžbenicima, drugi se nadaju da će taj trošak, uz pomoć grada, potpuno izbjeći. Što na to kaže gradonačelnik?

Odlučuje Gradsko vijeće

– Gradskom vijeću predložit ću da u ovoj školskoj godini svim socijalnim kategorijama osiguramo besplatne udžbenike ma koliko to grad stajalo. Po mojoj procjeni riječ je o 500 do 600 djece, pa će svota biti poprilična, no točan će iznos biti poznat tek nakon što se sva djeca prijave u Gradski ured za obrazovanje – poručuje gradonačelnik Krešo Beljak.

Podsjeća da konačna odluka o subvenciji ipak leži na Gradskom vijeću. To je dobra vijest za siromašne učenike i njihove roditelje, no što je s onim roditeljima koji troškove opremanja svojih školaraca morati snositi sasvim sami? Djelomično rješenje nudi “burza udžbenika”, koja se i ove godine organizira u svim samoborskim osnovnim školama.

Razmjena udžbenika

Đaci OŠ “Bogumil Toni”, OŠ Mihaela Šiloboda, OŠ Milana Langa i OŠ Rude razmijenili su udženike za viši razred u svojim školama potkraj lipnja i početkom kolovoza, a učenici OŠ Samobor to će moći učiniti tek u ponedjeljak, od 10 do 13, i utorak, od 17 do 20 sati.

– Škola će im samo dati prostor, a roditelji odlučuju hoće li knjige darovati, zamijeniti ili prodati po povoljnijoj cijeni – objašnjava ravnateljica Osnovne škole Samobor Vesna Lokner Kralj. U OŠ Milana Langa razmjena traje svaki dan od 9 do 13 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije