Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć poplavljenima

Krenulo 20 kamiona pomoći iz Zagreba za Slavoniju, BiH te Srbiju

konvoj
Foto: Jurica GaloićPixsell
1/8
26.05.2014.
u 10:45

Isti ovakav konvoj uputiti ćemo ovim gradovima i za tjedan do deset dana kada se poplave smire - najavo je gradonačelnik Milan Bandić

Punih 20 kamiona prikupljene humanitarne pomoći krenulo je jutros u 10 sati sa Žitnjaka prema gradovima stradalima u poplavama. Žrtvama poplave Zagreb je poslao 350 tona hrane, vode, odjeće, higijenskih potrepština..., a konvoj su ispratili gradonačelnik Milan Bandić i predstavnici Crvenog križa.

– Isti ovakav konvoj uputit ćemo ovim gradovima i za tjedan do deset dana kada se poplave smire – kazao je Bandić.

Pomoć je poslana Vinkovcima, Županji, Hrvatskoj Kostajnici, Požegi, Slavonskom Brodu, ali i u BiH u Odžak, Orašje, Žepče, Banja luku te Srbiju u Beograd i Obrenovac.
Akcija prikupljanja pomoći u Zagrebu se i dalje nastavlja, a građani svoje donacije mogu donijeti u prostorije Crvenog križa, Caritasa Zagrebačke nadbiskupije ili u Novu cestu 1,  u Ured za socijalnu skrb.

Evo gdje sve možete u Zagrebu i zagrebačkoj županiji dostaviti pomoć i što se sve traži

Evo kako možete pomoći Slavoniji! Crveni križ prikupio 8,3 milijuna kuna!

Komentara 6

KR
kristov
17:25 26.05.2014.

Šteta da im nije otišao ovaj gradonačelnik, u Obrenovac ili Šabac, on bi vodu popio ... molimo u slijedećem konvoju uputiti i njega u jednom smjeru!

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
14:37 26.05.2014.

Pomažu srbima ?

AR
ARHANGEL
08:22 27.05.2014.

Ljudi svaka vam cast na pomoci!Konacno da se jave neki humani postupci na ovom trulom balkanu!pozdrav iz BG-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije