Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arhitekti planiraju uređenje

Kreće obnova tržnica, prvi na redu Dolac, a štandovi će na Trg

17.04.2014., Zagreb - Cijene uskrsnih namirnica na zagrebackim trznicama. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
14.06.2014.
u 09:00

Pet tržnica 
Radit će se i na Branimircu, Kvatriću, Trešnjevci i Utrini

Novi kišobrani, štandovi, instalacije, ali i niža placovina ono je što već dulje vrijeme žele trgovci i kumice na gradskim tržnicama, kojima je potrebna kompletna obnova.

Iako je minus od sedam milijuna kuna, s koliko je podružnica Zagrebačkog holdinga Tržnice Zagreb završila 2013., na jučerašnjoj sjednici Odbora za poljodjeljstvo najavljeno je da će konačno početi obnova tržnica. Prvi je na redu Dolac, na kojem se planira obnoviti gornja ploha, a uskoro bi za te radove trebao biti raspisan i natječaj.

– Čekamo da struka kaže svoje, nakon čega ćemo raspisati natječaj i znati precizno što će se na Dolcu raditi. Koliko će obnova koštati, još ne znamo, ali bit će dosta – kazala je direktorica Tržnica Zdenka Palac. Dodala je i to da će se u Tržnicama na godišnjoj razini uštedjeti četiri milijuna kuna zbog racionalizacije zaposlenih i otkaza zbog lažnih svjedodžbi pa da će se taj novac preusmjeriti. A trgovce bi se pak za vrijeme obnove trebalo smjestiti na Trg bana Jelačića.

Osim najstarije gradske tržnice, najavljeno je i da će se obnavljati i tržnica na Kvatriću, Branimirovoj i Britanskom trgu te na Trešnjevci i Utrini. Na budućem izgledu tržnica radi Društvo arhitekata Zagreb, koje će napraviti projekte za svaku od njih. Do kraja kolovoza na tržnicama bi trebale biti postavljene i nove tende.

– Uspjeli smo izraditi nove tende, koje će biti u bojama šestinskih kišobrana – najavila je Zdenka Palac, direktorica Tržnica Zagreb. Plan obnove tržnica do kraja godine trebao bi se dostaviti Gradskoj skupštini.

Komentara 7

BR
brodludjaka
20:19 14.06.2014.

Ako bude toliko lijep kao Kvaternikov trg, gdje će nam biti kraj sreći???

Avatar tajar
tajar
21:28 14.06.2014.

Još nisu ni raspisali natječaj, a novine pišu da "kreće" (misli se verojatno da počinje) obnova!

Avatar ankabutorac
ankabutorac
14:13 15.06.2014.

Sve se bojim da cese od tih starih, tradicionalnih trznica napraviti staklene i betonske nakaze...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije