Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Univerzijada 2016.

Kreće glasovanje za izbor Zagijeva nasljednika – koji vam je najbolji?

maskota
Foto: Vedran Rede, Matija Tomšić
1/3
01.12.2014.
u 11:03

Nakon provedbe glasovanja te izbora nove maskote i njenog lika, pristupit će se izboru službenog imena maskote

Javno glasovanje za izbor službene maskote Europskih sveučilišnih igara, popularno zvanih Univerzijada 2016., koje će se za dvije godine održati u Zagrebu i Rijeci, krenulo je danas.

Građani tako mogu putem internetskog glasovanja izabrati nasljednika Zagija, a birat će između tri rješenja: onoga koje spaja kunu i sredozemnu medvjedicu, maskote risa te maskote hrčka, autora Mirele Ivanković Bielen, tima Hrvoje Orlović-Alma Vragović i dvojca Vedran Rede i Matija Tomšić.

Ova tri finalista žiri je izabrao među 64 pristiglih radova. Da biste dali svoj glas, dovoljno je posjetiti internetsku stranicu www.eug2016.com i izabrati favorita među ponuđenim maskotama. Javno glasovanje trajat će sve do 15. siječnja 2015.

Nakon provedbe glasovanja te izbora nove maskote i njenog lika, pristupit će se izboru službenog imena maskote, a u čitav će projekt opet biti uključeni svi građani koji će tako imati priliku odabrati i novo ime maskote.

>> Traži se Zagijev nasljednik, raspisan natječaj za maskotu za Univerzijadu 2016.

Komentara 7

CH
chemica
12:32 01.12.2014.

Ovi će smisliti nešto normalno...Ponad grada, brdo koje se zove Medvednica, a oni "genetski kombiniraju" risa i sredozemnu medvjedicu kojih ovdje nikad nije bilo. Kao reprezentacija koja se prozvala "kauboji".

Avatar abakus
abakus
11:53 01.12.2014.

Ne sviđa mi se ni jedno od predloženih rješenja. I nije mi jasno zašto prvi lik ima obrnutu petokraku, i to na jednom oku...? Čemu okultna simbolika...?

Avatar George Bailey
George Bailey
12:02 01.12.2014.

Užas! Kakva država, kakve igre takve i maskote.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije