Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propao plan

Kosor pokazao mišiće dok je Bandiću u Rimu i Kazahstanu

kosor i bandic
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
05.07.2014.
u 12:00

Većina zastupnika u Skupštini odbacila je prijedlog gradonačelnika kojim je na mala vrata pokušao uvesti naplatu parkinga u cijelom gradu

Bilo je dovoljno “ne” Darinka Kosora, predsjednika Gradske skupštine, da dvije nove parkirališne zone, koje je gradonačelnik Milan Bandić želio uvesti i tako naplatu parkirališnih mjesta proširiti na cijeli grad, postanu propala ideja!

Najveću podršku dali su oporbeni gradski zastupnici koji su u gradonačelnika ionako uprli prstom i prozvali ga da svojim prijedlogom uvodi drugi porez na motorna vozila.

Neizglasavanjem dviju dodatnih zona ispravili su tako svi skupštinari vlastitu pogrešku! Naime, još početkom godine svojevoljno su gradonačelniku Milanu Bandiću osigurali i u ruke dali alat da samostalno odlučuje o blokovima, proširenju crvene, žute i zelene zone te da diktira cijene u zoni izvan ulica.

Stoga se to ne može tumačiti slatkom pobjedom skupštinara nad Bandićem, koji prvi put nije bio na sjednici zbog službenog puta. Ipak, najviše razloga za zadovoljstvo, osim građana, naravno, ima predsjednik Skupštine Darinko Kosor.

Iako Kosor i Bandić imaju sporazum kojim su utvrdili da će teme sjednica ugovarati ranije, nakon čega bi one trebale biti u redovnoj proceduri i svakako prihvaćene, Kosor je ipak pokazao nadmoć ili uvrijeđenost što nije bio dio prvotnih dogovora o proširenju parkirališta.

– Sumnjam da iza ovakvog prijedloga stoji struka. Ovo je politički prijedlog koji je izvan struke i kao takav ne može ići – jasno je na sjednici poručio Darinko Kosor. Dapače, svoj stav iskazao je i prije konačne odluke, a baš onda kada je trebao braniti svoju ideju gradonačelnik Bandić otputovao je u Rim, a potom i u Kazahstan.

Pa je odgovornost objašnjavanja parkirališnih zona preusmjerio na dogradonačelnicu Sandru Švaljek koja je, nespremna, temu o parkiralištima proslijedila Alanu Ordulju, zamjeniku pročelnika Ureda za prostorno uređenje.

– Bez obzira bude li odluka izglasana ili ne, građani su ti koji će se uvijek moći izjasniti – rekao je Ordulj.

Bandić i Kosor potpisali ugovor. Je li to sad koalicija ili samo suradnja?

Park branitelja se ruši, žele graditi stambene zgrade

Komentara 5

GS
gaja.senior
12:23 05.07.2014.

Ajde naka kažu Zagrepćani koji su to tražili da im se uvede naplata parkiranja ispred njihovih zgrada ili kuća pa tih glupih fora bandiča i kompanije je stvarno da senarod digne na noge i to sve pošalje u njihove rodnee krajeve pa jesu li ZAGREPĆANI tolike budaleda puše te fore.

NV
novo vriijeme
17:09 06.07.2014.

Svaka čast Kosor da si spriječio ovaj bandistki pokušaj pljačke građana Zagreba.

KP
karlo.petrik
19:24 06.07.2014.

Kad ni macka v hize onda su i misi gazde .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije