Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradnja

Korejski sportsko-kulturni centar u Španskom

koreja
TKD Jastreb
09.01.2015.
u 10:45

Izgradnju bi financirala korejska vlada, a centar će imati dvoranu za vježbanje te-kvon-doa, nudit će se korejski specijaliteti...

Izgradnja korejsko-kulturno-sportskog centra u Zagrebu bit će "most" u čvršćem povezivanju Hrvatske i Koreje.

Cilj je to Taekwondo kluba Jastreb, najbrojnijeg kluba te borilačke vještine, o čijoj realizaciji trenutačno pregovaraju i s korejskim parlamentom.

– Bio bi to centar koji bi promicao korejsku kulturu, a sadržavao bi polivalentnu sportsku dvoranu za svakodnevno treniranje te-kvon-doa te za organizaciju međunarodnih sportskih seminara, kampova, stručnih usavršavanja i natjecanja, trim kabinet opremljen specifičnim spravama za trening, dijagnostičko-rehabilitacijski prostor za masaže, fizioterapiju, liječnički nadzor, svlačionice, izložbeni salon specijalizirane sportske opreme korejskog dobavljača, a mogla bi se tamo probati i korejska jela, učiti korejski jezik, upoznati se s korejskom kulturom ispijanja čaja... – rekla je glavna tajnica Taekwondo kluba Jastreb Tamara Pradegan, koja je idejni projekt predstavila i izaslanstvu devet korejskih parlamentaraca u organizaciji korejskog veleposlanstva, koji su u prosincu posjetili Zagreb. Projekt je podupro i Grad Zagreb, koji bi ustupio 9000 četvornih metara vlastitog zemljišta kod NK Špansko, a realizirao bi se kroz javno-privatno partnerstvo kao model inovativnog pristupa između Grada Zagreba i TKD kluba Jastreb uz financijsku potporu vlade Republike Koreje.

– Oni su tijekom prezentacije iskazali interes za financiranje projekta, slijedi odlazak u Koreju i dogovaranje načina realizacije – rekla je Pradegan te dodala da nakon toga slijedi i procjena vrijednosti po izradi detaljnog projekta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije