Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gornji grad

Kopaju da Vlada i Sabor nemaju problema sa strujom

HEP radnici
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
02.12.2015.
u 18:02

Zbog HEP-ovih radova u zaštićenoj jezgri pobunili su se tamošnji stanovnici. Na Vranyczanyjevoj poljani bit će, naime, podzemna trafostanica

Nakon što su je tek uredili, na Vranyczanyjevoj poljani ponovno su počeli kopati, zbog čega su se pobunili stanovnici Gornjeg grada. Ploča na kojoj piše i investitor – HEP d.d. – zaintrigirala ih je, pa su brzo došli do odgovora: gradi se podzemna trafostanica.

– Pitanje je postoji li potreba za radovima, s obzirom na to da se ondje igraju i djeca iz obližnjeg vrtića, a na zgradi Hidrometeorološkog zavoda stoji niz antena – kaže Nenad Jandrić, stanovnik Gornjeg grada. Još jedan tamošnji stanar, arhitekt Marijan Hržić, koji je projektirao dio parka u kojem se kopa, ističe kako su radovi uvjetovani vraćanjem u prvobitno stanje, budući da se izvode u strogo zaštićenoj gradskoj jezgri.

Iz HEP-a, pak, kažu kako su dobili sva odobrenja i dozvole od mjerodavnih institucija.

– Potrebna je sanacija dotrajale niskonaponske kabelske mreže na području Gornjeg grada. Također, tu su i zahtjevi za pouzdanost opskrbe strujom velikog broja značajnih kupaca na tom području, poput Sabora, Vlade, mnogih državnih i gradskih institucija, DHMZ-a i drugih – kažu u HEP-u.

Komentara 1

LA
LANA555
18:53 02.12.2015.

Ma ko zna kaj oni kopaju.Mozda da imaju besplatnu struju.Mozda nekaj drugo tajno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije