Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 69 godina

Kompleks Uriha na Kajzerici gradi se za 46 milijuna eura

uriho
Foto: Ivan Galić/NOP Studio
1/4
24.10.2015.
u 08:45

Projekt se priprema za sufinanciranje iz europskog fonda za regionalni razvoj i europskog socijalnog fonda – kaže Jelena Ricov

Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO, koja već 69 godina djeluje na 14 različitih lokacija u Zagrebu te jednoj u Samoboru, za nekoliko godina trebala bi dobiti jedinstveni kompleks na parceli između željezničke pruge te nove škole i vrtića na Kajzerici. Grad Zagreb naručio je studiju predizvodljivosti idejnog projekta osmišljenog 2008.

– Prema rješenju Ivana Galića iz Nop studija, vrijednost projekta iznosi 46 milijuna eura – rekla je Ivana Katurić, direktorica Urbanexa, koji su zaslužni za studiju.

– Projekt je u visokoj fazi spremnosti, odnosno priprema se za sufinanciranje iz europskog fonda za regionalni razvoj i europskog socijalnog fonda, i to putem natječaja, za koje se nadamo da će biti otvoreni u drugoj polovici 2016. – rekla je Jelena Ricov, pročelnica Ureda za projekte Europske unije.Kompleks će se prostirati na oko 30 tisuća četvornih metara, a imat će tri dijela – proizvodno rehabilitacijski, sportsku dvoranu za osobe s invaliditetom te edukacijsko-rehabilitacijski dom s krevetima.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar josipa1
josipa1
09:27 25.10.2015.

Konačno da se napravi nekaj, kaj služi svima, a ne samo njima.....

DU
Deleted user
07:16 25.10.2015.

bravo Bandić !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije