Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrepčani negoduju

Koliko ćemo ove godine plaćati omiljeno voće? Rusak: 'Grad naplaćuje štandove kao da su od suhog zlata'

Zagreb: Pultova za jagode sve manje, a cijene višetruko skočile
Sanjin Strukic/PIXSELL
10.01.2024.
u 08:49

S obzirom na činjenicu da posljednjih godina itekako skače cijena jagoda, trešanja i bobičastog voća, brojni su na Facebooku Grada, gdje je osvanula obavijest o javnom natječaju,

Grad Zagreb raspisao je javni natječaj za postavljanje pokretnih naprava za prodaju vlastitih sezonskih proizvoda jagoda, trešanja i bobičastog voća. Prodavači se mogu javiti za lokacije raspoređene u 14 gradskih četvrti, a o tome gdje planiraju smjestiti svoj štand, ovisi i koliko će ih koštati cijena zakupa. 

Rok za prijavu na natječaj, čije detalje možete proučiti na stranicama Grada, je 23. siječnja. Početni iznos jednokratne naknade, odnosno, iznos jamstva za ozbiljnost ponude, kako stoji u dokumentaciji, kreće se od 159,60 do 212, 80 eura. 

Lokacije za prodaju jagoda dodjeljuju se u razdoblju od 20. travnja  10. lipnja, trešanja u razdoblju od 20 svibnja do 1. srpnja te bobičastog voća - kupina, malina, ribiza, aronije, borovnica u razdoblju od 1. lipnja do 1. kolovoza.

Kriteriji prema kojima će se izdvojiti najbolji zakupci jesu ponuda s najvišim ponuđenim iznosom jednokratne naknade koja ne smije biti niža od početnog iznosa naknade navedenog u naprijed navedenim tabličnim prikazima za pojedinu lokaciju, ekološka proizvodnja, tradicija obavljanja poljoprivredne proizvodnje, udaljenost između naselja u kojemu se nalaze proizvodne površine sezonskog voća za koje je raspisan javni natječaj i lokacije, certifikati proizvodnje kojim se potvrđuje kvaliteta i/ili podrijetlo proizvoda, te ovlaštenje korištenja robne marke.

VEZANI ČLANCI: 

S obzirom na činjenicu da posljednjih godina itekako skače cijena jagoda, trešanja i bobičastog voća, brojni su na Facebooku Grada, gdje je osvanula obavijest o javnom natječaju, nije trebalo dugo da ispod objave krenu komentari. Jedan od komentara onaj je gradske zastupnice Gordane Rusak koja je na prošlogodišnje, travanjsko zasjedanje Skupštine došla odjevena kao jagodarka.

-Prošle godine ste jagodarima štandove naplatili kao da su od suhog zlata, a onda se to lijepo ugradi u cijenu jagoda pa mi to platimo. Možete li malo manje posezati u naš džep?-dodala je Rusak. 

VIDEO: Davor Bernardić o zbrinjavanju otpada u Zagrebu

Komentara 2

Avatar barba_arba
barba_arba
10:53 10.01.2024.

Sve u interesu velikih lanaca

SL
slonko
16:01 10.01.2024.

Ne kupujem jagode na štandu koji stoji pokraj ceste, cijeli dan po njima pada sve moguće smeće! Zašto te košarice nemaju celofan kao zaštitu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije