Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milijuni od prireza

Kojić ljutit: Zagrepčani daju novac, a župani ga troše na skupe Audije

'24.04.2013., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Gradskom poglavarstvu, gradonacelnik Milan Bandic govorio je o stanju u Zagrebackom sportskom savezu. Slavko Kojic. Photo: Davor Puklavec/PI
Davor Puklavec/PIXSELL
24.10.2013.
u 12:49

Zagrepčani za prirez daju 800 milijuna kuna, dakle, da ne moraju uplaćivati za decentralizaciju, ne bi trebali plaćati prirez, kaže

Zagrebački pročelnik za financije Slavko Kojić okomio se na kupnju skupih automobila u Sisačko-moslavačkoj, Osječko-baranjskoj i Varaždinskoj županiji.

– Zagreb za decentralizaciju izdvaja 800 milijuna kuna od ukupnog fonda od milijardu i 200 milijuna kuna. Zagrepčani za prirez daju 800 milijuna kuna, dakle, da ne moraju uplaćivati za decentralizaciju, ne bi trebali plaćati prirez. A čitam po novinama da u županijama kupuju Audije – žestio se Kojić.

Drži da bi župani, da ne kupuju skupa vozila, više novca od nenamjenskih sredstava mogli uložiti u obrazovanje, a time bi im trebalo manje novca koji se daju za decentralizaciju, odnosno izjednačavanje uvjeta života.

Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić-Merzel naručila je Audi A6 sa sedam brzina vrijedan 433 tisuće kuna te još jedno vozilo za 248.000 kuna. Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić čeka tri nova vozila koje su procijenili na 700.000 kuna bez PDV-a, dok varaždinski župan Predrag Štromar nabavlja sedam automobila za milijun kuna s PDV-om.

>>Bandić: Ništa neće zaustaviti plan restrukturiranja Holdinga

>>Marina Lovrić Merzel za tri auta plaća 680.000 kuna!

Komentara 1

Avatar tkoznahdz
tkoznahdz
15:37 02.11.2013.

Decentralizacija je neminovna i jedino tako može zagrebačka županija nabaviti vozni park vrijednosti koliko zajedno iznosi nabava svih županija hrvatske, ...... možda to nije interesantno "znase" zašto se to taji, ali sitne potrošace se gura van neka se narod zabavlja sitnicama kao i svih ovih godina njihovog blagostanja i "organizirane pljačke" kojoj se danas sudi od ogromnog broja "znase" pojedinaca ali i stranci koja je služila za transfere koji su nas doveli u neimaštinu i besposlenost dok vladari caruju i uživaju u milijardama nestalog državnog novca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije