Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljedice oluje

Kod Brestovca kreću s čišćenjem Sljemena, da uklone opasnosti

stabla Sljeme
Marko Prpić/Pixsell
09.04.2014.
u 15:35

U državnim šumama je zbog nevremena oštećeno više od 20 tisuća kubika drva, ali još se ne zna šteta u privatnim šumama

Posljedice nevremena s olujnim udarima koje je pogodilo Zagreb lani 11. studenoga još se saniraju. Više od 20 tisuća kubika drva prikupljeno je u oštećenju državnih šuma, dok šteta u privatnim šumama još nije utvrđena.

Kako bi uklonile opasnost za planinare, Hrvatske šume organizirale su i akciju čišćenja Medvednice, a među dvadesetak dobrovoljaca našli su se i pripadnici Aikido društva Zagreb, Lovačko društvo iz Gračana, dok će alpinisti firme Drveni skidati grane koje vise preko planinarskih staza.

– Pomoći će i predstavnici Husqvarne Hrvatska koji će otkupiti dio drva srušen u nevremenu te ga pomoću udruge Bokci darovati beskućnicima – rekli su u Hrvatskim šumama i dodali da se okupljaju kod sanatorija Brestovac, jednog od najoštećenijih lokaliteta.

Trenutačno radnici Šumarije Zagreb reguliraju promet na Sljemenskoj cesti kako bi mogli ukloniti srušena stabla na lokaciji Bliznec. Radnici Šumarije Zagreb u prvim tjednima nakon nevremena očistili su kompletnu Sljemensku cestu od stabala te oslobodili Bikčevićevu i Leustekovu stazu. Posebna regulacija prometa na Sljemenskoj cesti trajat će iduća dva tjedna.

>>Izvlače stabla i trupce, promet Sljemenskom cestom u prekidu

Komentara 2

SE
Semiramida
08:31 10.04.2014.

Pripisali su oluji i nevremenu štetu koju su Hrvatske šume i njihovi neodgovorni koncesionari napravili.Znam jer hodam po Sljemenu i žalili smo se PRIJE nevremena zbog zvjerskog uništavanja šume (iznad Runolista, oko Brestovca, Hunjka ,Gornji Mrzljakna)na razna mjesta bez osobitog uspjeha.Sada im je nepogoda dobro došla da skrše sve pod isti račun a štetu pripišu oluji.Laž velika...pošumljavanja nema nigdje na Medvednici, 20 godina već; prije35-40 godina se uredno pošumljavalo.Izvore su razrovali, usjeke i klizišta proizvode svakosnevno, a trupce prodaju za svoj džep...Kakve koristi mi imamo od toga? Nikakve ,samo štetu.Pluća grada se uništavaju na sve moguće načine, plus prirodne nepogode Štetočine nitko to ne sprečava...Što će od šume ostati našim unucima u naslijeđe ?! Šikare...

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
18:20 09.04.2014.

Rođe će profitirati i od ove tragedije. A na pošumljavanje će dakako zaboraviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije