Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAKSIMIR Vijećnici predlažu da se plac vrati gdje je bio

Kobasice za Božić da živne novi Kvatrić

20.11.2008.
u 00:58

Obnovljeni Kvatrić izgubio je dušu. Nekad je trgom prolazilo i do 200 tisuća ljudi dnevno. Danas ga građani izbjegavaju – prigovarali su jučer na sjednici vijećnici gradske četvrti Maksimir. Raspravljali su o sadržaju koji bi u skorim blagdanima mogao oživiti nekoć najdinamičniji zagrebački trg.

Sadašnji plac u parking?
Vijećnici su jednoglasno odbili prijedlog Marijana Bergera koji je predložio postavljanje dječje igraonice na trgu.

– Igraonicu bi vodio Djed Božićnjak koji bi prigodno darivao djecu. Vijećnici su prvo bili oduševljeni idejom, nije mi jasno zašto su me odbili – rekao nam je putem telefona M. Berger. I dodao: – Možda će više sluha za moj prijedlog imati u gradskom Poglavarstvu.

Kvatrić nije primjeren za ovakvu vrstu dječje igraonice, a i promet trgom je loše riješen i nije siguran za djecu, zaključili su vijećnici. Ne postoji vizija ni bilo kakva ideja o tome kakav bi sadržaj trebao biti na Kvatriću. Vijećnici su govorili da bi bilo dobro da se plac vrati na trg. Mjesto sadašnjeg placa moglo bi se prenamijeniti u parkiralište, garažu i stambene objekte, čuli smo na sjednici. Najavljeno je slanje prijedloga za doradu Kvaternikova trga gradskom Poglavarstvu.

Prodaja darova i ukrasa
– Kako bi vratili život na Kvatrić, barem u vrijeme adventa i božićnih praznika, postavit ćemo na trg osam drvenih kućica, koje smo u blagdansko vrijeme postavljali na Trgu bana Jelačića. U njima će građani moći kupiti prigodni božićne ukrase i darove – rekao je Miro Bakač, glasnogovornik Tržnica Zagreb. Planiramo postaviti i jedan ugostiteljski objekt na kojem će se moći kupiti kuhano vino, kuhana rakija, pivo i pečene kobasice, dodao je.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije