Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večeras na tribinu

Književni petak: Koje je boje Zagreb, otkrijte večeras u Gradskoj knjižnici

Zagreb: Nakon nekoliko lijepih dana kiša je osvježila grad
Zeljko Hladika/PIXSELL
21.04.2023.
u 08:00

Gosti tribine bit će Rosana Ratkovčić, povjesničarka umjetnosti i kustosica, te Boris Štromar, jedan od osnivača astronomskog društva Beskraj i borac protiv svjetlosnog onečišćenja

Zašto se Zagreb naziva "belim gradom" i zbog čega je njegova službena boja plava? Odgovore na ta pitanja, među ostalima, možete doznati na tribini Književni petak koja se u sklopu manifestacije Noć knjige održava večeras u 20 sati u Gradskoj knjižnici na Starčevićevu trgu.

Gosti tribine naslovljene "Koje je boje Zagreb?" bit će Rosana Ratkovčić, povjesničarka umjetnosti i kustosica, te Boris Štromar, jedan od osnivača astronomskog društva Beskraj i borac protiv svjetlosnog onečišćenja, a svoje prezentacije fokusirat će na dvije različite pojave, dan i noć.

Fenomen boje u gradu tematizirat će se i na primjerima crvenih šestinskih kišobrana i zelenih "franceka" ili pak ulica poput Žutoga brega, a urednik i voditelj Književnoga petka je publicist i aktivist Saša Šimpraga. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije