Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nekoliko klizišta

Klizište i u Samoboru: Zemlja prijeti najmanje četirima kućama

auto,klizište (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
01.04.2013.
u 15:05

Na području Zagreba istodobno traje nekoliko intervencija koje su prouzročene klizanjem terena

Problemi s klizanjem tla nastavljaju se i u ponedjeljak. Na području Zagreba istodobno traje nekoliko intervencija koje su prouzročene klizanjem terena, izvijestili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Oni su, navode, obišli sve lokacije intervencija. 

Posljednja je informacija stigla o klizištu u Ulici Dominika Mandića 61 gdje je zbog klizanja tla oštećena jedna kuća. 

– U Ulici Dominika Mandića kod kb. 61 i 63 aktivirala su se manja klizišta. Na kb. 61 klizište je pomaknulo garažu za nekoliko milimetara. Na teren su izašli službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i Ureda za graditeljstvo i izgradnju grada. Uzrok nastanka klizišta je što je sustav odvodnje oborinskih voda propao zbog starosti. Na kb. 63 kuća je pretrpjela manja oštećenja, ali za sada nije ozbiljnije ugrožena. U oba slučaja riječ je o klizištima na privatnim zemljištima te su vlasnici sami dužni sanirati štetu – kažu u uredu.

Netom poslije, klizište se aktiviralo i u Samoboru gdje tlo prijeti najmanje četirima kućama među kojima se otvorila pukotina. Na terenu je zapovjednik samoborskih vatrogasaca i gradonačelnik Samobora.

U Vinogradskoj kod kb. 147 došlo je odrona u blizini privatne kuće, a uzrok je izvođenje građevinskih radova na susjednoj parceli na inicijativu privatnog investitora. Ljudi i imovina, kao i sigurnost prometa nisu ugroženi i sutra će se po redovitoj proceduri pozvati građevinska inspekcija.

Na Šestinskom dolu 1. odvojak zabilježen je manji odron zemlje i drveća. Vatrogasci su uklonili drveće s prometnice, a Zagrebačke ceste će do kraja očistiti prometnicu.

Na Dubravkinu putu stablo je palo na parking. Vatrogasci su stabla uklonili, a s obzirom na to da je napravljen projekt za sanaciju klizišta, radovima će se pristupiti čim to vremenski uvjeti dozvole.

Na Divoselskoj se otvorilo novo klizište koje se nalazi na privatnom zemljištu. Ured za upravljanje u hitnim situacijama obišao je teren i utvrdio da za sada nema opasnosti.

Na lokaciji 1. Vumeljski odvojak kod kb. 47 stablo je sa zemljom otklizalo na prometnicu. Prometnica je ograđena, postavljena je signalizacija, a vatrogasci uklanjaju stablo. Nakon što ga uklone, Zagrebačke ceste dovršit će čišćenje prometnice.

Na lokaciji Gračansko borje kod kb. 3a pokrenulo se klizište iza kuće. Zbog pomicanja tla dva su se stabla prislonila na krov, a dva su na pročelju. Vatrogasci će ukloniti stabla s kuće. Na kb. 5 nalazi se kuća koja je ugrožena klizanjem. Vlasnici kuće ponuđen je privremeni smještaj, no ona je zasad odlučila ostati u kući.

Na Aleji Bologne još uvijek traje raščišćavanje prometnice. Na terenu su Zrinjevac i Zagrebačke ceste.

U Graberju je situacija razriješena. Danas su probijeni novi odvodni kanali koji će omogućiti bolju drenažu terena.

 

>>Hrvatske šume: Uklonjeno je 11 stabala s Radićevog šetališta

>>Zagreb: Zbog obilne kiše poplavljene kuće, srušena stabla...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije