Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Advent stiže u osam kvartova

Klizat ćemo i jesti fritule – ispred svojih zgrada!

klizanje
Sanjin Strukic/PIXSELL
22.11.2018.
u 10:22

Program u Vrapču otvaraju Pahuljice, klub sinkroniziranog klizanja, a svaki dan planirani su i nastupi zborova, KUD-ova...

Ne trebamo više u grad na Advent, sad imamo svoj – tako su na vijest da će se klizalište od 450 kvadrata postaviti u njihovu kvartu reagirali stanovnici Vrapča, gdje prvi put organiziraju Advent po uzoru na onaj u centru Zagreba. No ovaj u Vrapču, smješten na igralištu na uglu Bolničke ceste i Vrapčanske aleje, bit će posvećen djeci, pa su ga organizatori iz RG Kids Cluba, rođendaonice na obližnjem Borčecu, prozvali “Čarobni dječji Advent”.

U Zapruđu 150 pari klizaljki

– Otvaramo 1. prosinca nastupom Zagrebačkih pahuljica, kluba sinkroniziranog klizanja, a doći će i maleni hokejaši. Osim toga, svaki dan bit će i prigodni program, uz zborove, KUD-ove, pjevače. Postavit će se i ugostiteljske kućice, a bit će tamo sve do završetka dječjih školskih praznika 13. siječnja – kažu iz RG Kids Cluba.

klizanje
1/17

Cijena ulaza bit će 20 kuna, a 15 će naplaćivati najam klizaljki, i to u popodnevnom terminu, od 15 sati, dok će se ujutro moći klizati i unajmiti klizaljke za ukupno 20 kuna. Simbolično će koštati klizanje i u Brezovici u blizini prostorija tamošnjeg nogometnog kluba, no cjenik, kaže predsjednica GČ Brezovica Marina Pucević, još nije određen.

“Ledenu bajku u Brezovici” službeno otvaramo 7. prosinca folklornim koncertom u osnovnoj školi. U tom tonu nastavit ćemo i ostalih 40 dana, koliko će trajati manifestacija, a moći će se popiti i kuhano vino te nešto pojesti – kaže Marina Pucević. Klizalište dolazi i u novozagrebački “Betlehem”, kako stanovnici kolokvijalno zovu osvijetljeni park u Zapruđu smješten između trgovačkog kompleksa i škole. Parkom u samom središtu naselja moći će se klizati besplatno, a na raspolaganju će biti 150 pari klizaljki. Sadržaj manifestacije “Božić u Zapruđu” obogatit će se i ugostiteljskom ponudom, za koju je tamošnji mjesni odbor raspisao natječaj. Štandovi će se postaviti i pored velikog klizališta u Sloboštini, na glavnom trgu u naselju - Trgu Vladimira Varićaka. No oni neće biti komercijalne namjene, već će se njima predstavljati udruge iz kvarta. Ledena ploha i ove godine stiže u Sesvete, u Ninsku ulicu, gdje je bila prethodne dvije godine.

Štrukle dijele u Buzinu

– Klizalište počinjemo postavljati ove subote, idući tjedan već se moći klizati po cijeni od 15 kuna za ulaz i za klizaljke. No još ne znamo koji ugostitelji će biti u kućicama jer tek trebaju izraziti interes - kaže voditelj i organizator sesvetskog klizališta Josip Lipar, dodajući da će se ugostiteljski dio otvoriti sredinom prosinca. Klizalište stiže i na Trg Ivana Kukuljevića u Španskom, a u petak u 18 sati otvaraju se još dva – pored centara Supernova u Buzinu i Dubravi, i to uz vatromet. U Buzinu će okupljene mađioničarskim vještinama zabavljati i Luka Vidović, a dijelit će se štrukli, dok u Dubravi časte besplatnim fritulama.

Pogledajte video: Ovo su neki od najgore parkiranih auta na hrvatskim cestama

 

Komentara 1

AR
Artukovic
12:27 22.11.2018.

Kaj nemogu prvi izbor na adventu biti zapeceni štrukli,a ne fritule.....pa nismo u dalmaciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije