Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomoć na internetu

Klikom na ulicu Geoportal otkriva kakav kućni broj morate imati

geoportal
Screenshot
04.01.2013.
u 17:00

Na stranici geoportala stoji slika kako moraju izgledati novi brojevi, a ispod njih pisat će i naziv ulice radi lakšeg snalaženja

Do 31. prosinca 2016. svi Zagrepčani moraju zamijeniti postojeće kućne brojeve, a točne upute kako njihov broj mora izgledati mogu pronaći na internetskoj stranici geoportal.zagreb.hr.

Ondje svatko može upisati svoju adresu, a nakon što pronađe ulicu s kućnim brojem, pritiskom na njega otvorit će se i slika kako broj mora izgledati.

Označen je cijeli grad, a Zagrepčani u roku od četiri godine svoje postojeće kućne brojeve moraju zamijeniti novima. Za razliku od sadašnjih raznovrsnih pločica nove će osim kućnog broja imati ispisano i ime ulice, pa će građani znatno manje lutati tražeći neku adresu.

>>Nemate kućni broj? Pripremite se na kaznu do čak 8000 kuna

Ključne riječi

Komentara 10

AA
aabbcc
18:10 04.01.2013.

će osim kućnog broja imati ispisano i ime ulice _______________________ Da ovo nije malo Poglupo ? Nazivi ulica se pisu na ulicama i sto da neko mora zavirivati u moje dvoriste da bih znao kako se zove ulica ???? / dakle, samo broj se stavlja na kucu bar kod mene./.

ŠO
Šokac1
18:58 04.01.2013.

I prije je na kučnim brojevima bilo ispisano i ime ulice, i mislim da je to u redu. Na svojoj kući imam broj od kada je kuća sagrađena (1938.), a budući da se ime ulice i kućni broj nisu mijenjali, on stoji i danas. Svakako bi ime ulice na kućnom broju olakšalo snalaženje.

BO
booloo
18:21 04.01.2013.

nie bit u tome hočeli neki prolaznik biti upućen u ime ulice koju traži . bit je u tome da se nekom omogući zarada/bogačenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije