Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Klikom miša doznajte koje ceste u ZG izbjeći da ne zapnete u prometu

Google Maps objavio je, naime, na svojem Twitter profilu, kako su uslugu praćenja prometa u realnom vremenu (Live road traffic) proširili na četiri nove zemlje i 53 grada. Među njima se našao i Zagreb
06. ožujka 2013. u 08:29 2 komentara 95 prikaza
google promet
Foto: Google Maps/Screenshot

Prometne gužve vozačima nerijetko izazivaju glavobolje no dobra je vijest da odsad na Googleovim mapama možete pratiti gdje se vozi neometano, a koje ulice izbjegavati zbog gužve. 
Google Mapas objavio je, naime, na svojem Twitter profilu, kako su uslugu praćenja prometa u realnom vremenu (Live road traffic) proširili na četiri nove zemlje i 53 grada. Među njima se našao i Zagreb, a usluga je dostupna i putem pametnih telefona. 

Zakrčene ulice označene su crnom bojom, a one brzo prohodne zelenom. U ulicama označenim žutom bojom promet je malo sporiji, a u crvenim ulicama promet teče otežano. 

Na Googleovu blogu pojasnili su kako je usluga omogućena temeljem korištenja GPS-a. Hvataju se za signale koje odašilju pametni telefoni s uključenim lokacijskim postavkama i na temelju podataka o brzini kretanja koji pristižu s brojnih telefona s GPS-om, računaju kakvo je stanje u prometu. Na taj način sami korisnici Googleove usluge sudjeluju i u njezinu kreiranju, a što više vozača uključi GSP i lokacijske postavke na svojim pametnim telefonima, podaci koje Live road traffic šalje točniji su. 

GER, 1.FBL, VFB Stuttgart vs SV Werder Bremen
VELIKI PREOKRET
Borni Sosi propali planovi! Definitivno neće igrati za Njemačku
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
  • zvone247:

    google je za zagreb napravio više nego milan bandić

  • -obrisani-:

    07.03.2013. u 14:28h Tvrtkecov je napisao/la: s jedne strane korisno dok sa druge strane može biti zloupotrijebljeno. mogu pratiti naše navike kretanja... ******** To mogu i bez da uključiš GPS, a tu mogućnost "tajne službe" zloupotrebljavaju do besvijesti !