Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spektakl u gajnicama

VIDEO: Kiša prekinula veliki spektakl u Gajnicama

Zagreb: Koncert orkestra ZET-a s krova Centra za kulturu kojim se obilježava njegova 45. obljetnica
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/10
04.06.2022.
u 00:05

Kiša ih je spustila s krova ali koncert su nastavili pod nadstrešnicom Centra za kulturu u Gajnicama

Zagrebački orkestar ZET-a, pod ravnanjem dirigenta Hrvoja Pintarića, jučer je za Gajničane ali i ostale posjetitelje, spremio veliki spektakl. Po prvi su puta trebali odsvirati koncert s krova, i to krova Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad u zagrebačkim Gajnicama. 

Ovom su prilikom trebali odsvirati 12 starozagrebačkih pjesama s njihovog novog albuma 'Serbus', od kojih je čak devet iz kultnog filma 'Tko pjeva, zlo ne misli'. 

 

- Pjesme smo ipak malo osuvremenili ali ostao je onaj starozagrebački štih - istaknuo je Daniel Modrić, predsjednik orkestra. 

Popeli su se na krov, počeli svirku a onda je počela i kiša, koja doduše nije nimalo zasmetala, ni orkestru ni publici. Kako bi očuvali instrumente, kada je kiša pojačala morali su ipak sići s krova ali su svirku nastavili ispod njega. Na oduševljenje posjetitelja, od kojih su neki potegnuli i s Trešnjevačkog placa pa čak i Remeta, održali su koncert do kraja. 

- Prvi puta sviramo na krovu i vidim po reakcijama okupljenih da je bilo fenomenalno, a pobjedili smo i neke osobne strahove - ponosna je voditeljica orkestra, Jelena Horvatinec. 

Orkestar je ovom prilikom svirao bez razglasa kako bi zvuk bio što realističniji a to su prepoznali i brojni okupljeni koji su ostali poslušati koncert do samoga kraja, unatoč vremenskim neprilikama. 

- Bilo je izvrsno, baš pravi spektakl, pogotovo za nas Gajničane. Orekstar je bio odličan kao i izbor pjesama, one su dale taj starogradski šarm. Nadam se da će ovakvih stvari ubuduće biti više - oduševljen je bio Gajničan Zdravko. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije