Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Kino Europa dobilo nove zakupce, sad njime upravlja KIC

Lani u lipnju zatvorili su ga uz obrazloženje da mu treba hitna rekonstrukcija, a do tad je kinom upravljao Zagreb film festival
23. travnja 2020. u 19:28 2 komentara 473 prikaza
Foto: Emica Elveđi/PIXSELL

Prije nešto manje od godine dana zatvorilo je svoja vrata, uz objašnjenje da je nužna hitna obnova zgrade, a sad je kino Europa gradonačelnik Milan Bandić dodijelio Kulturno informativnom centru.

Objavljeno je to u Aktima gradonačelnika, gdje piše da KIC bivše kino dobio za "obavljanje registrirane djelatnosti Centra, posebice održavanja tribina te filmskih programa, uključujući i međunarodnu filmsku suradnju te suradnju s renomiranim filmskim festivalima, bez naknade".

- Prostor se dodjeljuje na korištenje, pod uvjetom da korisnik postupa s pažnjom dobrog gospodara u korištenju prostora, kao i da podmiruje sve troškove u svezi s korištenjem prostora (komunalnu naknadu, pričuvu, troškove električne energije, grijanja, vode, kao i svaki drugi trošak koji se odnosi na dotični prostor). Ugovor o korištenju prostora sklopit će se s ustanovom Kulturno informativni centar kao javnobilježnički akt, na vrijeme dok je Grad Zagreb osnivač Ustanove - piše u dokumentu.

Podsjetimo, do lani u lipnju zakupnik prostora bio je Zagreb film festival, koji je kinom upravljao posljednjih 11 godina. U međuvremenu je Gradski ured za imovinsko-pravne poslove upravljanje i održavanje objekta povjerio Gradskom stambenom komunalnom gospodarstvu (GSKG), iz kojeg su u zgradi pronašli niz nedostataka. U zgradi staroj 95 godina u lošem su stanju, ističu, električne instalacije, sustav ventilacije i hlađenja, postojeća kotlovnica na lož ulje... Tek se izrađuje projektna dokumentacija pa bi radovi na obnovi zgrade mogli početi iduće godine.

– Cjelovita projektno-konzervatorska dokumentacija za obnovu i rekonstrukciju zgrade kina sastoji se od konzervatorskog elaborata, koji uključuje arhitektonsko snimanje postojećeg stanja, konzervatorsko-restauratorska istraživanja, istraživanja stanja konstrukcije i utvrđivanja izvornog izgleda zgrade te projektne dokumentacije koju, između ostalog, sačinjavaju idejni projekt, razrada u glavni projekt koji će uključiti i projekte sanacije, konstrukcije te projekte svih sustava instalacija, kao i mjera za sigurno korištenje zgrade, pa sve do projekta interijera – objasnili su za Večernji list u siječnju iz Gradskog ureda za strategijsko planiranje zašto se toliko čeka početak obnove.
 

 
Josip Stanišić
KRENULO GA
Odbio je Hrvatsku i pozive iz Lijepe Naše, a sada je u Njemačkoj doživio veliku čast
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • Avatar KarenAR81
    KarenAR81:

    w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

  • Avatar DeborahNJ98
    DeborahNJ98:

    w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b