Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porezna u Holdingu

Kikaš za Zagrepčanku nije platio porez, račun stigao Čoviću

Zagrepčanka
Željko Hladika
27.05.2010.
u 16:28

Spor je nastao zbog posla iz 2007. kada je Grad prodao Holdingu zemljište Zagrepčanke. Kako bivša uprava na čelu sa S. Ljubičićem nije platila 12,5 milijuna, Porezna je odlučila utjerati dug.

Poput požara proširila se vijest da je Porezna uprava blokirala račun Zagrebačkog holdinga zbog starog duga od više desetaka milijuna kuna.
U Poreznoj upravi i Ministarstvu financija informaciju nam nisu mogli komentirati pozvavši se na brojne članke zakona koji im to zabranjuju, no tvrdnje našeg izvora iz Holdinga da je komunalni div bio u blokadi od ponedjeljka do srijede jučer je demantirao predsjednik uprave Ivo Čović.

- Nikakve blokade nije bilo - rekao je, ali je priznao da su u sporu s Poreznom upravom zbog posla iz prosinca 2007. kada je Grad Zagreb prodao Holdingu zemljište bivše mesne industrije Zagrepčanke za 251 milijuna kuna. Kako bivša uprava na čelu sa Slobodanom Ljubičićem, iako se on hvalio da je imao milijarde na računu, nije platila 12,5 milijuna kuna, odnosno pet posto poreza na promet nekretnina, Porezna je prije nekoliko mjeseci odlučila utjerati dug.

Problem je nastao kada su Holdingu poslali skoro tri puta veći račun – 33 milijuna kuna. Porezna je do te računice došla tako što je vrijednost kupoprodaje zemljišta procijenila na 660 milijuna kuna. Naime, u rujnu 2008. godine Holding je idealnu polovicu Zagrepčanke prodao IGH-u za 330 milijuna kuna. Poreznici su, očito, te milijune jednostavno pomnožili s dva.

Uprava Holdinga žalila se na takav izračun i djelomično uspjela. U ponedjeljak im je stiglo novo rješenje iz Porezne koja sada traži 23 milijuna kuna. To nam je potvrdio i Ivo Čović. No, kako doznajemo, Čović ne pristaje niti na novi izračun kojim su se Holding i Porezna našli “na pola puta”. Žalit će se opet i inzistirati da plate samo pet posto od 251 milijuna koliko su 2007. Gradu platili zemljište Zagrepčanke.

Doznajemo da je stara uprava Čoviću ostavila u naslijeđe i dug prema Poreznoj upravi zbog zemljišta Gredelja.... 

Više o novim problemima u Holdingu pročitajte već večeras u tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Komentara 6

UK
Ugo Kajvez
17:35 27.05.2010.

Jednostavno rješenje, ... zaplijena zbog ne plačanje poreza i na dražbu radi namirenje obveza ......

DU
Deleted user
18:27 27.05.2010.

prodajte holding mamiću za 1 kn, jer on je jedini poduzetnik u hr koji zna kako sa lovom,jedino se ljuti kad ga pitaju koliko je pdv-a platio

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
18:27 27.05.2010.

To što je SDP napravio iz ciganskog izloga Zagreba je za Nobelovu nagradu,a nju trebaju dobiti zdipijevi birači.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije