Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naručeno ih 300

KB Dubrava od sutra otvara vrata i za pacijente koji nisu oboljeli od covida

Zagreb: Heliodrom na KB Dubrava čeka helikoptere s pacijentima
Marko Prpic/PIXSELL
06.06.2021.
u 16:26

Odluka o otvaranju KB Dubrava nakon 217 dana ponukana je smanjivanjem broja novozaraženih, što podrazumijeva i smanjivanje pritiska na bolnički sustav

Klinička bolnica Dubrava u Zagrebu, najveća hrvatska covid-bolnica, od ponedjeljka, 7. lipnja, nakon 217 dana otvara vrata za pacijente koji nisu zaraženi koronavirusom, najavio je u nedjelju pročelnik Poliklinike KB Dubrava dr. Jurica Maraković.

U izjavi za HRT dr. Maraković je rekao da će raditi sve ambulante - oftamološka, otorinolaringološka, sve internističke i kirurške ambulante, dnevne bolnice, dijagnostičke, radiološke pretrage. Dodao je kako je već naručeno oko 300 pacijenata, a taj će broj svakim danom rasti. Svi pacijenti pri ulasku morat će proći trijažu.

U KB-u Dubrava, najvećoj covid bolnici u Hrvatskoj, trenutno su aktivne tri jedinice intenzivnog liječenja. U bolnici je 110 covid pozitivnih bolesnika, od kojih je 23 na respiratoru. Odluka o otvaranju KB Dubrava nakon 217 dana ponukana je smanjivanjem broja novozaraženih, što podrazumijeva i smanjivanje pritiska na bolnički sustav.

S obzirom na bolju epidemiološku situaciju, očekuje se i skoro otvaranje bolnice u potpunosti, kazao je dr. Maraković. U petak poslijepodne radile su ambulante i dijagnostike u perifernim ustanovama i domovima zdravlja.

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 157 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a šest je osoba umrlo. Trenutno je ukupno 1482 aktivna slučaja covida-19,  izvijestio je ranije danas Nacionalni stožer civilne zaštite RH. Na bolničkom liječenju je 579 pacijenata. U samoizolaciji je trenutno 8.021 osoba.

Na smanjenje broja novozaraženih utječe i procjepljivanje građana. Nacionalni stožer CZ izvijestio je da su zaključno s 5. lipnja u Hrvatskoj utrošene 1.902.092 doze cjepiva. Dosad je 1.337.469 osoba cijepljeno s najmanje jednom dozom, među kojima je njih 564.623 primilo obje doze. Na dan 5. lipnja utrošeno je 16.320 doza cjepiva.

Ključne riječi

Komentara 4

PO
pokojniMBkriminalac
12:06 07.06.2021.

Kako su već naručeni a od sutra se otvara.

DU
Deleted user
18:06 06.06.2021.

Koja bolnica, to je klaonica i nažalost uzela je toliko života kao neko stratište, i nek se sruši da joj se za trag ne zna, a oni koji su u to vrijeme radili sa tim nesretnicima koji su dospjeli tamo, iskreno vjerujem da su postupali čovječno, po savjesti i zakletvi, ako nisu, neka se i njima isto vrati..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije