Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez dozvola

Kaznena prijava Petračevoj tvrtki zbog ilegalne gradnje

Petrač gradnja
Davor Višnjić/PIXSELL
29.12.2011.
u 07:45

Investitor, odnosno tvrtka Plavi trg d.o.o., čiji su članovi Alica i Nikola Petrač, gradi bez potrebnih dozvola, ustanovila je inspekcija

Gradnja na Trgu žrtava fašizma 1, koju financira tvrtka Plavi trg d.o.o., čiji su članovi Alica i Nikola Petrač, nije stala. I to usprkos zabrani građevinske inspekcije.

Podsjetimo, Večernji je list o tome već pisao, stanari tvrde da investitor nema potrebne dozvole za gradnju. A da stanari nisu pogriješili, potvrdili su nam i u Ministarstvu graditeljstva.

– Građevinska je inspekcija obavila nadzor na predmetnoj lokaciji i utvrdila da investitor obavlja radove bez potrebnih odobrenja za građenje te je zatvorila gradilište i donijela rješenje o uklanjanju – poručuju iz ministarstva. Ipak, to nije spriječilo investitora da nekadašnji objekt tvrtke Antilopa dalje nadograđuje. Kako nam kažu susjedi, koji su zabrinuti da im se nadogradnjom ne zagrade njihovi prozori, već je postavljena stropna ploča. – Radovi, koji su počeli prije oko mjesec dana, stali su neko vrijeme, odnosno tijekom Badnjaka i Božića. Ali opet su se nastavili, usprkos svim zabranama. Sada rade u unutrašnjosti objekta – uznemireno nam je javio jedan od susjeda.

Upitali smo i građevinsku inspekciju što poduzimaju s obzirom na to da investitor očito ignorira njihove zabrane. – Građevinska će inspekcija podnijeti prekršajnu prijavu zbog gradnje bez potrebnih dozvola i kaznenu prijavu zbog nastavka radova nakon inspekcijske zabrane. O kazni i visini kazne odlučuje sud. Inspekcija će nastaviti pratiti gradilište – jedine su mjere koje inspekcija može poduzeti.

Iako su članovi društva tvrtke Plavi trg d.o.o. žena Hrvoja Petrača i njegov sin, kao direktor društva vodi se Tin Česmadžiski. Do njega, usprkos višestrukim pozivima, nismo uspjeli doći. Pokušali smo kontaktirati i Nikolu Petrača, no ni on nam se nije javljao.

Komentara 9

VI
Vito
08:19 29.12.2011.

Treba pitati milana banidića i davora jelavića, oni su \"zaduženi\" za bespravnu gradnju u Zagrebu.. Kako to mislim? Usprkos nezakonitoj gradnji izgrađena je nakazna zgrada u bloku trga Petra Preradovića - Varšavska - Gundulićeva - Ilica... Sad se očito čekaeka legalizacija zakona kojeg je donijela bivša vlast, a u međuvremenu investitori imaju prešutno \"zeleno svijetlo\" od graonaželnika milana bandića i nejgovog pajdaša davora jelavića... Za to su se pobrinuli unoseći u zakon da je grad zZagreb posebna jedinica samouprave koja može donositi propise čak i suprotne zakonima i Ustavu republike Hrvatske...

Avatar maraaa
maraaa
08:41 29.12.2011.

ruštite to,to će njima biti udarac.. baš njih briga za kaznu.

OB
-obrisani-
08:09 29.12.2011.

Do sada ,nitko nije reagirao jer Hrvoje je član HDZa i veliki prijatelj, sa Karamatkom, a sam Karamarko je godinu dana uživao ( besplatno )velebni stan gosposina Hrvoja P. Srećom vremena se mjenjaju i nema više Zaštite za Lopovluk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije