Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'majka hrabrost'

Kata Šoljić dobila park na Trešnjevci

Trešnjevka
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/5
11.05.2015.
u 00:07

Dosad bezimeni park na Trešnjevci omeđen Selskom, Baštijanovom i budućom Ulicom Dragojle Jarnović od jučer službeno nosi ime Kate Šoljić

Dosad bezimeni park na Trešnjevci omeđen Selskom, Baštijanovom i  budućom Ulicom Dragojle Jarnović od jučer službeno nosi ime Kate Šoljić.

Riječ je o  hrvatskoj "majci hrabrost" koja je u ratu izgubila četiri sina pa je najbolji simbol patnje i hrabrosti hrvatskih majki u Domovinskom ratu. Na ploči koju su uz članove njezine obitelji (dvije kćeri s obiteljima i potomci sinova) otkrili gradonačelnik Milan Bandić i Mirjana Birač-Šiva (predsjednica Udruge Majke hrvatskih sokolova koju  je osnovala kata Šoljić)  pišu imena njezine četvorice sina: Niko, Ivo, Mijo i Mate.

– Uvijek je znala reći: Djeco, budite ponosni unatoč  svemu što vam se događa u životu i što vam čine – između ostalog je rekao Frano Šoljić, unuk Kate Šoljić. Osim što su poginuli, njezina bol bila je još  veća jer nije znala gdje su njihova tijela pa ih je tražila punih 12 godina.

 – Drago mi je da će se u ovom parku, u naselju s puno mladih obitelji uskoro urediti dječje igralište i da će stotine djece ovuda trčati i pitati svoje roditelje tko je bila ta Kata Šoljić. Ima li boljeg načina da promičemo vrijednosti Domovinskog rata – kazao je Zoran Piličić, HDZ-ov član Skupštinskog odbora za imenovanje ulica i parkova. 

>> 'Majka hrabrost' dobit će park u kvartu Pongračevo na Trešnjevci

Komentara 11

JZ
joe-zg
00:34 11.05.2015.

Napokon da se i gđe Kate Šoljić sjete. Nadam se da će ovim svijetlim primjerom se povesti i drugi gradovi.

Avatar Zagrepčanec123
Zagrepčanec123
00:32 11.05.2015.

Istinska heroina Domovinskog rata! Pocivala u miru.

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
00:33 11.05.2015.

Majka HRVATICA!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije