Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Kata Šoljić dobila park na Trešnjevci

Dosad bezimeni park na Trešnjevci omeđen Selskom, Baštijanovom i budućom Ulicom Dragojle Jarnović od jučer službeno nosi ime Kate Šoljić
11. svibnja 2015. u 00:07 11 komentara 3917 prikaza
Trešnjevka
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Dosad bezimeni park na Trešnjevci omeđen Selskom, Baštijanovom i  budućom Ulicom Dragojle Jarnović od jučer službeno nosi ime Kate Šoljić.

Riječ je o  hrvatskoj "majci hrabrost" koja je u ratu izgubila četiri sina pa je najbolji simbol patnje i hrabrosti hrvatskih majki u Domovinskom ratu. Na ploči koju su uz članove njezine obitelji (dvije kćeri s obiteljima i potomci sinova) otkrili gradonačelnik Milan Bandić i Mirjana Birač-Šiva (predsjednica Udruge Majke hrvatskih sokolova koju  je osnovala kata Šoljić)  pišu imena njezine četvorice sina: Niko, Ivo, Mijo i Mate.

– Uvijek je znala reći: Djeco, budite ponosni unatoč  svemu što vam se događa u životu i što vam čine – između ostalog je rekao Frano Šoljić, unuk Kate Šoljić. Osim što su poginuli, njezina bol bila je još  veća jer nije znala gdje su njihova tijela pa ih je tražila punih 12 godina.

 – Drago mi je da će se u ovom parku, u naselju s puno mladih obitelji uskoro urediti dječje igralište i da će stotine djece ovuda trčati i pitati svoje roditelje tko je bila ta Kata Šoljić. Ima li boljeg načina da promičemo vrijednosti Domovinskog rata – kazao je Zoran Piličić, HDZ-ov član Skupštinskog odbora za imenovanje ulica i parkova. 

>> 'Majka hrabrost' dobit će park u kvartu Pongračevo na Trešnjevci

Jelena Dokić
nesalomljiva
Branio je kćeri vezu s Hrvatom: Tukao me remenom, pljuvao, tjerao da stojim gola
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu