Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rebalans

Kasne plaće u privatnim vrtićima jer Grad nije isplatio subvencije

12.05.2013., Zagreb - Na Bundeku odrzani 17. dani djecjih vrtica. PRILIKOM OBJAVE FOTOGRAFIJE ZASTITITI IDENTITET DJETETA! (PREKRITI OCI). Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
05.12.2014.
u 15:00

U Gradu u pojasnili da će se novac za uplatu za dva mjeseca naći u rebalansu proračuna za 2014. godinu

Privatni i vjerski vrtići nisu primili subvencije za listopad od Grada Zagreba za pomoć roditeljima pri plaćanju boravka pa dijelu djelatnika kasne plaće.

– Proračunom su predviđene subvencije za 10 mjeseci, a ne za 12 kako bi to trebalo biti, no to se dogodilo i lani, a i u 2015. godini osigurana su sredstva za subvencije za samo deset mjeseci – pojasnila je problematiku ravnateljica vrtića DV Srčeko, Sandra Pokos. Problem će se riješiti, kažu u Gradskom uredu za obrazovanje, rebalansom proračuna.

– Sredstva za isplatu za listopad i studeni 2014. zatražena su od Gradskog ureda za financije prijedlogom izmjena proračuna za 2014. godinu, o čemu će se odlučivati na sjednici Gradske skupštine 22. prosinca – kazali su u Gradu.

Iako se u proračunu za iduću godinu planira povećanje prihoda za 14 posto za predškolski odgoj, neće biti povećanja cijena u vrtićima.

– To je vezano uz povećanje broja djece i naplatu potraživanja od roditelja za proteklo razdoblje – rekli su u Gradu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije