Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarni poker

Kartanjem pomogli umjetnu oplodnju

'05.11.2012., Zagreb - U Casinu hotela Westin odrzan humanitarni poker turnir na kojem su sudjelovale mnoge poznate osobe. Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
Foto: 'Petar Glebov/PIXSELL'
1/3
07.11.2012.
u 18:00

Na inicijativu psihijatra Hermana Vukušića i iluzionista Luke Vidovića odigran je humanitarni turnir u Texas holdem pokeru u kasinu Cezar hotela Westin na kojem je osamdesetak igrača prikupilo 35.000 kuna

Bračni par Suzana Vresk i Niki Labar već su devet puta neuspješno pokušali umjetnom oplodnjom dobiti dijete, a kako zdravstveno osiguranje nakon nekoliko pokušaja takve tretmane financijski više ne pomaže, supružnici su bili prepušteni sami sebi.

Neplodnost je bolest

Na inicijativu psihijatra Hermana Vukušića i iluzionista Luke Vidovića njima za pomoć odigran je humanitarni turnir u Texas holdem pokeru u kasinu Cezar hotela Westin na kojem je osamdesetak igrača prikupilo 35.000 kuna.

– Kao psihijatar znam kakva je sreća u obitelji kada žena zatrudni te smo odlučili financijski pomoći ovom bračnom paru kako bi si mogli priuštiti novi pokušaj – kazao je Vukušić. Dodao je da ovom akcijom žele i upoznati širu javnost s neplodnošću, kao bolest priznaje je Svjetska zdravstvena organizacija, a koja može izazvati ozbiljne posljedice kao što je depresija. Humanitarnom turniru koji je održan uz podršku kasina Cezar, poslovne škole Cotrugli, Cios grupe, SkyBowlinga te klubova Groove i Gallery odazvale su se i mnoge osobe iz javnog života.

Nije sve u sreći

– Uvijek se pridružim humanitarnim akcijama, posebno ovakvima kada znam da je pomoć potrebna konkretnim osobama – komentirao je vaterpolist Dubravko Šimenc. Slični turniri u pokeru u režiji psihijatra Vukušića održavaju se već četiri godine, a osim humanitarnog, cilj im je predstaviti Texas holdem ne samo kao igru na sreću već spoj psihologije, matematike i mentalne snage zbog čega je i uvršten kao predmet na većinu američkih sveučilišta.

>> Astrofizičarka, hokejašica i pravnica na pokeru zgrću milijune!

Ključne riječi

Komentara 1

K1
k1milica
09:01 08.11.2012.

nije umjeta vec umjetno potpomognuta oplodnja....tehnologija koju bi jos trebalo doraditi.. a trosenje novaca i medicinskih resursa na egoisticne ciljeve je zlo..koliko ima napustene djece a babe se pune hormonima da bi zatrudnjele iz 5 og pokusaja... ovakva kakva je tehnologija nije za uporabu.. previsoki troskovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije