Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U povodu Uskrsa

Kardinal Bozanić predvodio misu u zatvoru Remetinec

misa
Foto: Zagrebačka nadbiskupija
1/2
30.03.2016.
u 09:00

Obratio se zatvorenicima i domaći župnik Ivan Topolnjak koji slavi 20. obljetnicu otkako služi mise u remetinečkom zatvoru

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić jučer je predvodio euharistijsko slavlje u zatvoru Remetinec.

U homiliji pred oko 90 zatvorenika, kardinal je podsjetio da se nalazimo u Svetoj godini milosrđa, koju je Papa proglasio kako bismo razmišljali o Božjem milosrđu.

– Bog čovjeku nikada ne pristupa kao sudac, već s milosrđem. Baš kao što je i Isus pristupio grešnici koju su neki zatekli u grijehu i koju su doveli pred Isusa te uvjetovali da je On osudi. Isus je nije osudio, već joj poručio da ide i da ne griješi više. To je stav Boga pred čovjekom. On ne želi ispitivati našu prošlost ni što je iza nas. On nas želi susresti ovog trenutka i reći: "Ja sam blizu, ja ti opraštam, ja vjerujem u tvoje danas i tvoje sutra" – istaknuo je kardinal te dodao da Bog poziva na stalnu promjenu.

Prije završnog blagoslova okupljenima se obratio domaći župnik Župe svetih anđela Ivan Topolnjak, koji ovih dana slavi 20. obljetnicu otkako služi mise u remetinečkom zatvoru. Po završetku euharistijskog slavlja kardinal je zatvorskom osoblju i svakom zatvoreniku osobno uručio medaljicu Majke Božje od Kamenitih vrata.

Komentara 6

HY
Hygeia
09:57 30.03.2016.

Ta pricanja hrvatskih popova slicna isilovcima.Kaze Bog ne ispitava nasu proslost,znaci mozes i ljude poubijati i Bog ce ti to oprostiti,kao isilovci oni sto vise pobiju " dobe" bolje mjesto u Raju..Sretna sam sto takvoj gresnoj ,pokvarenoj,lazljivoj organizaciji ne pripadam.Jaam.Ja vjerujem u Boga i to samo u Boga , samo Bog je za mene sveti i nitko drugi, samo njemu se klanjam i ne pripadam nikakvoj Religiji.Religije su jedno svjetsko zlo,jer Bog nije Religije stvorio ,nego ih je COVJEK stvorio.

ST
Stipan
09:22 30.03.2016.

I kod lopova dokazi kapo . Privilegirani su i u zatvoru.

Avatar Getrib
Getrib
11:53 30.03.2016.

Takvi koji se nalaze u zatvoru vole čuti riječi o milosrđu i oprostu. Manje utjehe i razumijevanja se upućuje poštenim ljudima u nevolji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije