Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLAGDAN CVJETNICE

Kardinal Bozanić blagoslovio maslinove grančice

Josip Bozanić,Cvjetnica
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
13.04.2014.
u 16:28

Nakon Cvjetnice, sutra na Veliki ponedjeljak, počinje Veliki ili sveti tjedan, kao priprava proslave Uskrsa, kojega ove godine svi kršćani slave iste nedjelje.

Kršćani diljem cijeloga svijeta su, baš kao i vjernici u Hrvatskoj, proslavili Cvjetnicu, blagdan kojim se prisjećaju slavnog Kristova ulaska u Jeruzalem, gdje ga je narod dočekao mašući palminim i maslinovim granama i usklicima "Hosana".

Na Cvjetnicu se stoga blagoslivlju maslinove grane i cvjetni buketi, što je prije svečane liturgije učinio i nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić ispred Zagrebačke katedrale. Nakon Cvjetnice, sutra na Veliki ponedjeljak, počinje Veliki ili sveti tjedan, kao priprava proslave Uskrsa, kojega ove godine svi kršćani slave iste nedjelje.     

>>Umorni papa Franjo održao dramatičnu homiliju koja će ući u povijest!

Komentara 1

Avatar ćeno
ćeno
17:53 13.04.2014.

..kud će me sa maslinama .. ove godine..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije