Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zimski odmor

Kamo ići i što raditi za školske praznike u gradu

'klizanje_pxl_gra'
''
23.12.2010.
u 17:00

Većina kreativnih radionica za mališane je besplatna – od izrade origamija do učenja stolnog tenisa. I pojedina kazališta imaju školski repertoar

Školski su praznici uvijek željno iščekivani dani u životu svakog školarca. Iako je važno odmoriti se, zimski se praznici mogu iskoristiti daleko kudikamo od sjedenja ispred računala, igranja računalnih igara ili dosađivanja ispred televizijskog ekrana. Najbolje od svega jest to da je većina programa, primjerice u centrima za kulturu – besplatna.

A u gradu ima – za svakog po nešto.

Najsretniji su izbor, za školarce i njihove roditelje, različite radionice u centrima za kulturu koje su uglavnom besplatne. Ovisno o afinitetima, možete izabrati kreativne radionice, radionice plesa, žongliranja, računalne radionice i slično. Za one sklonije aktivnijoj razonodi, tu su svakako sve popularnija klizališta. Osim onih "starih" na Šalati, Velesajmu i u Domu sportova, od prošle su godine u gradu popularna privremena, montažna klizališta. Dok je prošle godine na raspolaganju bilo samo ono na Trgu bana Jelačića, ove se godine možete klizati i na Tuškancu. Osim toga, ne zaboravite na bazene koji često zimi nisu dovoljno posjećeni, a zagrijat će vas u zimskim danima. Cijene ulaznica su prihvatljive, a bazen je uvijek dobra zabava.

Iako većina kazališta, pa tako i onih dječjih, zatvara svoja vrata tijekom školskih praznika, može se pronaći ipak i pokoja predstava. A valja napomenuti i kako je kino uvijek otvoreno i ima nešto u ponudi.

Ako pak ništa od navedenog ne odgovara, šetnja na svježem zraku, posjet Maksimiru, Medvednica pod snijegom – uvijek su dobar izbor i kvalitetno provedeno vrijeme.

Besplatno plivanje u sklopu Odmorka 

Korisnici iskaznice Školskog sportskog saveza Grada Zagreba mogu na bazenima u Utrini i na Zatvorenom plivalištu Mladost besplatno plivati u terminima u sklopu programa Odmorko. U Utrini su ti termini radnim danom od 9 do 11 sati, a bazeni će biti otvoreni od 27. do 30. prosinca te u 2011. godini od 3. do 7. siječnja, osim 6. siječnja kad je zatvoren zbog blagdana.

Na Zatvorenom plivalištu Mladost termini Odmorka su od 9.30 do 12.30, a bazen će biti otvoren od 27. do 31. prosinca te od 3. do 7. siječnja, osim 6. siječnja.

Na bazenu Mladost na Savi nema termina za program Odmorka, ali u redovitim terminima ulaznice za djecu do 12 godina je 15 kn. Termini za građanstvo su 24. i 31. prosinca od 9 do 12 sati, 26. prosinca i 2. siječnja od 10 do 14 sati. Na Božić, 25. prosinca i Novu godinu, 1. siječnja  2011. bazeni će biti zatvoreni.

Na internestkoj stranici www.skolski-sport-zg.hr možete pronaći cjelokupni program Odmorka te podatke kako izraditi iskaznicu Saveza.

Radionice origamija, haiku poezije, žongliranja, afričkog plesa, stolnog tenisa...

Onim kreativnima, izbor je prilično širok. Cool School naziv je besplatnih radionica za osnovnoškolce koje će se održati u Domu kulture Prečko od 3. do 8. siječnja. Bit će tu radionica žongliranja, glazbena radionica afričkog bubnja te plesna radionica afričkog plesa. Sve informacije možete pronaći na internetskoj stranici www.cekate.hr. Na istoj stranici može se saznati sve i o kreativnim radionicama u Centru za kulturu Trešnjevka koje će se održavati u istim danima, a moći će se naučiti izrađivati predmete od filca, žonglirati te saznati sve o svom kvartu i dati prijedloge za njegovo poboljšanje. Klinci iz Novog Zagreba zimske će praznike moći provesti u CZK Novi Zagreb, gdje ih očekuju radionice origamija i haikua, računalne radionice te stolni tenis.

Hit predstave u kazalištima

Kazalište KNAPP priprema svoj tradicionalni Zimski kampus u Pešči, koji će trajati od 3. do 8. siječnja, a na raspolaganju će mališanima biti besplatne radionice – dramske, likovne, modne i plesne.

Iako većina kazališta zatvara vrata tijekom praznika, može se pronaći ipak i pokoja predstava. Primjerice, u Dječjem kazalištu Dubrava djeci su na repertoaru tijekom praznika dvije predstave.

U utorak, 4. siječnja, u 18 sati gostovat će Tigar teatar s predstavom Tri praščića, a 7. siječnja u 18 sati bit će naša predstava Boje duge.

Cijena ulaznice za obje predstave je 10 kuna. Gradsko kazalište Žar ptica prvu "prazničnu" predstavu ima 7. siječnja u 11 sati (Vesela bajkovnica). Na repertoaru su školarcima njihove hit predstave; Čudesni svijet brojeva, Vesela bajkovnica, Malen si malen kao maljušak, a sve su predstave dio akcije kazališta nazvane "Nema zime u Žar ptici" kojoj je cilj, kažu u kazalištu, upravo obogatiti školske praznike.

Klizanje je i ove godine "in"

Na klizalištu Velesajam termina neće biti na Božić i Novu godinu, a ostale dane školarci mogu posuditi klizaljke za 15 kuna i za ulaznicu koja stoji isto toliko zabaviti se. Na Štefanje klizalište je otvoreno dvokratno; od 10.30 do podne te od 20 do 21.30 sati. Od ponedjeljka 27. 12. do četvrtka na Velesajmu se može klizati od deset do 13 sati i od 20 do 21.30, osim petka 31. 12. kada je dostupan samo jutarnji termin. Klizanje se nastavlja od nedjelje 2. 1. (od 10.30 - 12 i od 20 do 21.30), a od ponedjeljka je do vikenda raspored kao i tjedan ranije.

Na klizalištu Doma sportova cijene ulaznica i klizaljki su jednake odnosno 15 kuna, a slično je i radno vrijeme. Na Božić i Novu godinu dakle, nema klizanja, u nedjelju 26. prosinca termin je od 10.30 do podneva te od 21 do 22.30 sati. Od ponedjeljka klizalište radi od podneva do 13.30 i od 20 do 21.30 sati, što su termini do Silvestrova kada je klizalište otvoreno u prijepodnevnom terminu. Isti raspored nastavlja se do 9. siječnja osim nedjelje 2. siječnja kada je klizalište otvoreno od 10.30 sati, a i poslijepodne od 17.30 do 19 sati. U utorak, 4. siječnja i petak 7. siječnja nema večernjih termina zbog hokejaške utakmice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije