Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Širi se nadzor u 2015.

Kamerama će prometni redari i policija nadzirati dodatne 23 lokacije

 Oznake video nadzora i kamere
Sanjin Strukic/Pixsell
11.12.2014.
u 10:30

Diljem grada dosad je postavljeno 300 kamera na 95 lokacija. Grad je u projekt uložio 20 milijuna kuna, a uložit će još 4,5

Uz dosadašnjih 95 lokacija diljem grada na kojima se nalaze nadzorne kamere za kontrolu nepropisnog zaustavljanja i parkiranja automobila, tijekom 2015. godine one će se postaviti na još 23 mjesta. Prema riječima Mate Kraljevića, šefa prometnog redarstva koji je projekt 2009. godine i pokrenuo, nove lokacije tek treba dogovoriti.

– Premda se kamerama rješavaju i drugi problemi, prioritetne su nam lokacije gdje se vozači bespravno zadržavaju na kolniku, a tek potom ona mjesta gdje su česte druge nepravilnosti koje zasad pratimo usput – istaknuo je Kraljević.

Dodao je da ima mnogo potreba, no da se projekt razvija svake godine po malo, sukladno financijskim mogućnostima, pa će tako biti i sljedeće godine. Objasnio je kako se dosad pazilo da se kamerama pokrije najprije centar Zagreba i problematična mjesta kao što su tržnice te dodao da će se sličnom logikom voditi i ovaj put. Podsjetimo, dosad je postavljeno 300 kamera na 95 mjesta.

Proširenje sustava Grad Zagreb će financirati sa 4,5 milijuna kuna, a u projekt je dosad uloženo 20 milijuna. Izravnu sliku stanja s gradskih ulica s kamera na svoje ekrane dobivaju i u policijskim postajama zahvaljujući čemu su već došli do brojnih prekršitelja.

Nastavak Velikog brata nakon bombe: 50 novih kamera u centru

Komentara 11

DU
Deleted user
11:23 11.12.2014.

Ostoijna mreža samobezbednosti!

UJ
ujkica
13:19 11.12.2014.

a sta je ono rekao gospodin preposteni bandic za sta ce bit te kamere da nije rekao možda za kontrolu prometa zbog boljeg uredenja istog??Taj korumpirani monstrum je osnovao piramidu korumpiranosti umrezio je sva poduzeca da bi nelegalno zaposljavao jahap gradane koji su za njega glasali da bi davao svojim prebogatim frendovima kriminalcima!!!Nije jedan krucijalni projekt nije napravljen u zagrebu!!!gdje je spalionica zasto imamo ruglo u entru grada od onih limenski zasto nije uredena kanalizacija i odvod da nemamo tolike poplave????Zasto???jer znas zasto korumpirani monstrume??Jer se tebi ni tvojoj kliki niknije nista radilo od cega nije bilo pinke u tvome džepu..Monstrume jedan ti si kriv sta ov grad propada 25 godin jer se njemu nista bitno ne radi i zapamti bandicu grni zagreba te mrze zivog te ne mogu smisliti

DU
Deleted user
11:28 11.12.2014.

Jutros u kavanici u Varšavskoj nabrojala sam osam prometnih redara kako se razbuđuju kavicama... Majko Božja što se to zbiva u ovom gradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije