Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'borit će se do kraja'

Kalinić: Bandić će im svima oprostiti kad izađe

Bandić i Kalinić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
06.11.2014.
u 08:38

Problem je što se koristi represivni aparat za političko obračunavanje, rekao je Kalinić

Ako ostane ovo što je na stolu, izlazak Milana Bandića iz pritvora pitanje je vremena, rekao je pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić u razgovoru za televiziju N1.

– Ako su pustili sve ove druge ljude van, ne vidim zašto nisu i njega – rekao je Kalinić, dodajući da to ide u prilog tezi da je proces protiv zagrebačkog gradonačelnika zapravo politički obračun. Rekao je da svatko može napisati kaznenu prijavu, a Bandićev odnos s SDP-om usporedio je s brakom – prvo ide ljubav, pa mržnja.

– Problem što se upotrebljava represivni aparat za političko obračunavanje – rekao je Kalinić.

– Poznavajući Bandića, on će, kada izađe, svima njima oprostiti – dodao je.

Kalinić je rekao da nije posjetio Bandića u zatvoru jer smatra da je to pitanje obitelji i odvjetnika, no dodao je da će ga posjetiti ako ostane duže. Komentirajući skupe slike koje su navodno pronađene kod Bandića, Kalinić je rekao da je uglavnom riječ o poklonjenim jeftinim slikama kod kojih je okvir vrjedniji od same slike. Ipak, rekao je da ima i nešto dobrih slika, ali i to su darovi koje je dobio zahvaljujući prijateljstvu s umjetnicima kao što su Edo Murtić i Mersad Berber. Kalinić smatra da se Bandić po tom pitanju ne može usporediti s bivšim premijerom Ivom Sanaderom.

– Ne može se usporediti što se tiče slika jer on nije iz te priče – rekao je Kalinić.

Komentirajući Bandićevu budućnost u politici rekao je da će se on sigurno boriti do kraja te da u Hrvatskoj funkcionira jedino Grad Zagreb. Kalinić je rekao da su na prošlim predsjedničkim izborima mnogi SDP-ovci glasovali za Bandića te da je njemu samome bio "science-fiction" da je Bandićev protukandidat Ivo Josipović dobio izbore u Slavoniji. Također je rekao da je bio šokiran njegovom pobjedom u Škabrnji.

Komentara 21

KO
komentatorv3
10:56 06.11.2014.

milsil sam napisat nekaj pozitivno za bandica, al kak vidim da dominiraju specijalci kao ujkica i think pink i njihovi klonovi sad bas necu

ME
Meter
09:34 06.11.2014.

Glasnogovornik?

SE
sestrićna
10:11 06.11.2014.

podnaslov sve govori..tožno je da oni koji "kao podržavaju" partiju to ne shvaćaju i ne sluteći da možda i njih to čeka jer se partija služi procesima kojima se služila i do 90 god..to je sumrak demokracije na demokratski način...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije