Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MULTIMEDIA HI-FI SHOW Glazba koja u uhu zvoni zlatom

Kako zvuči sustav cijene garsonijere ili superauta

23.04.2009.
u 23:58

U hotelu The Regent Esplanade danas se otvara dvodnevni proljetni sajam Multimedia Hi-Fi show

Ponesite svoj CD
U Zagrebu se održava po četvrti put, a na njemu se prikazuju sve novosti iz hi-fi i prestižne audioindustrije. Sajam je nastao po uzoru na svjetske hi-fi sajmove, od kojih su tri najveća u Münchenu, Las Vegasu i Milanu.

Posebnost je što se na ovome sajmu ne izlažu glovnostrujaški brendovi, nego se nude ekskluzivni, vrhunski i nerijetko vrlo skupi uređaji, među kojima audiokomponente mogu stajati i do 20 ili 30 tisuća eura. Svi se uređaji izrađuju ručno u razmjerno malenim serijama. Svaki će izlagač u svom salonu prikazati najbolje što ima u ponudi, stoga je ovo jedinstvena prigoda za sve posjetitelje da usporeno čuju kako zvuči audiosustav vrijednosti manjega stana ili vrhunskog automobila.

Svaki posjetitelj na sajam može ponijeti i svoj omiljeni nosač zvuka te njime iskušati aparaturu.

Evo nekih od brendova koji izlažu:

- Siltech, nizozemski specijalni kabeli za povezivanje komponenti cijene od 200 do 25.000 eura.

- Audio Physic, renomirana njemačka tvrtka koja proizvodi zvučnike, predstavit će model “Avanti” koji stoji 80.000 kuna.

- Lamm, vrhunska američka tvrtka koju vodi ekscentrični Rus Vladimir Šušurin, predstavit će neka od najskupljih pojačala na svijetu čiji vrhunski primjerci stoje više od 100.000 dolara.

- Accustic art, njemački brend koji se prvi put predstavlja na ovim prostorima te će privući poznavatelje.

Bit će i domaćeg
Na sajmu će jedan salon biti rezerviran i za hrvatske proizvođače. U jakoj konkurenciji bit će predstavljeni zvučnici “ALB” iz Zagreba, kabeli “Colibri” iz Rijeke te pojačala “Ring” iz Zagreba.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije