Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putnička klasa

Kako je to biciklirati po Patagoniji provjerite u četvrtak u CeKaTe-u

CeKaTe
21.01.2024.
u 19:24

Ciklus putopisnih predavanja "Putnička klasa" kreće sa svojim prvim predavanjem u četvrtak, 25. siječnja u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka. Prvi gost je Toni Vranješ i predstavit će nam svoju avanturu "Biciklom po Patagoniji". Ulaz je besplatan. 

Putnička klasa ciklus je putopisnih predavanja koji uskače u vlak popularizacije putovanja, ali ne prati nužno trendove. Tijekom 2024. u okviru Putničke klase, u dvorani Centra za kulturu Trešnjevka održat će se deset putopisnih predavanja na kojima će gostovati putnici različitih profila i afiniteta, od kojih mnogi iz brojnih razloga do sada nisu bili u fokusu javnosti i medija. 

Carrerata Austral, zvana još Ruta 7, Ruta Austral ili Južna autocesta, 1240 km je duga prometnica probijena 1980-ih kroz neke od najfascinantnijih krajolika, ne samo Čilea i Latinske Amerike, već i svijeta. Okružena je gustim šumama, ledenjacima, fjordovima, jezerima i strmim planinama i povezuje Puerto Monnt s ostatkom rijetko naseljene gornje polovice čileanske Patagonije. Toni Vranješ ukrcao je svoj bicikl u avion u Zagrebu, iskrcao ga u Puerto Monntu i uputio se na dva kotača prema jugu, nevjerojatno raznolikim krajolikom kojim dominiraju tirkizne rijeke, ledenjačka jezera, spektakularni planinski lanci  i snijegom prekriveni vulkani. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije