Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči svih svetih

Pogledajte kako će ZET voziti do groblja za blagdane

Groblja promet
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
27.10.2014.
u 13:00

Uoči svih svetih ZET uvodi izvanredne linije, a i ove će godine najvjerojatnije voziti besplatno. Inače, da bi se spriječile krađe, čuvari će na grobljima dežurati danonoćno

Dolazak osobnim automobilima u blizinu gradskih groblja u petak, subotu i nedjelju zbog obilaska grobova svojih pokojnih najbolje je izbjegavati, tim više što će ZET i ove godine najvjerojatnije voziti besplatno.

Informacija o tomu hoće li Grad ZET-u platiti uslugu izvanrednog prijevoza ili ne znat će se danas, no s obje strane doznajemo da je gotovo sigurno kako građani do samih groblja neće morati plaćati karte.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

Grafika: Kristina Franić

– Izvanredna organizacija prijevoza bit će u petak, subotu i nedjelju, a pojačano će voziti i tramvaji i autobusi koji voze do zona ukrcaja na izvanredne linije – kazao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Osim ZET-a pojačano će voziti i taksisti koji će za vožnju prema Mirogoju i Krematoriju stajati u Cesarčevoj ulici. Vožnju će naplaćivati 25 kuna do Mirogoja ili Krematorija.

Akcijskih cijena, potvrdio je Željko Petković iz udruženja Radio taxi, kao prijašnjih godina kada su vozili za 30 kuna neće biti jer je, objasnio je, cijena pala, a za 20 kuna ne isplati im se voziti.

S obzirom na učestale krađe, iz Gradskih groblja kazali su da će ovih dana zbog donošenja svijeća i cvijeća osigurati pojačana dežurstava čuvara kako bi spriječili eventualne krađe na grobljima.

>>Na Sve svete ZET će i ove godine voziti besplatno?

>>S obiteljske grobnice na Mirogoju ukradena brončana bista vrijedna 50.000 kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije