Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kad se ekologija slavi ni kiša ne može ništa!

Eko Olimpijada prvi puta održana na pročistaču!
Foto: Promo
1/16
10.05.2019.
u 08:30

Eko Olimpijada prvi puta održana na pročistaču!

Na Centralnom uređaju za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba održan je 14-ti Dan planeta Zemlje uz prisustvo oko 650 djece iz 15-tak Zagrebačkih osnovnih škola.

Osim natječaja te nagrada koje su uručene najkreativnijim učenicima na temu zaštite prirode i voda, prvi put je održana i Eko olimpijada!

Foto: Arena Hospitality Group

Na njoj su se djeca natjecala u brzini kompostiranja i recikliranja dok su dobili i potrebnu edukaciju iz tog područja koje je sve aktualnije u našem društvu.

Tradicionalno je bilo priređeno i razgledavanje uređaja vlakićima, dok su učenici bili posebno uzbuđeni nakon što su vidjeli kako zagađena voda s početka procesa na kraju odlazi čista u rijeku Savu.

Proglašen je i Ambasador ekologije ZOV-a za ovu godinu, pjevač Bojan Jambrošić koji je i zabavio djecu te sa njima posadio voćke na području pročistača.

Foto: Arena Hospitality Group

Manifestaciju na Žitnjaku koju je vodila glasnogovornica ZOV-a Astrid Werbolle, nazočilo je i nekoliko uglednih gostiju; direktor ZOV-a te Predsjednik Njemačko-hrvatske indrustrijske i trgovinske komore dr.Thomas Sichla, ispred gradskog ureda za obrazovanje Nataša Ritan, stalni zamjenik Njemačkog veleposlanika Harald Seiebel te predsjednik Njemačko-Hrvatske industrijske i trgovinske komore Sven Potthof.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije