Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Kad se ekologija slavi ni kiša ne može ništa!

Eko Olimpijada prvi puta održana na pročistaču!
10. svibnja 2019. u 08:30 886 prikaza
Eko Olimpijada prvi puta održana na pročistaču!
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/16

Na Centralnom uređaju za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba održan je 14-ti Dan planeta Zemlje uz prisustvo oko 650 djece iz 15-tak Zagrebačkih osnovnih škola.

Osim natječaja te nagrada koje su uručene najkreativnijim učenicima na temu zaštite prirode i voda, prvi put je održana i Eko olimpijada!

Eko Olimpijada prvi puta održana na pročistaču! | Autor : Promo Foto: Promo

Na njoj su se djeca natjecala u brzini kompostiranja i recikliranja dok su dobili i potrebnu edukaciju iz tog područja koje je sve aktualnije u našem društvu.

Tradicionalno je bilo priređeno i razgledavanje uređaja vlakićima, dok su učenici bili posebno uzbuđeni nakon što su vidjeli kako zagađena voda s početka procesa na kraju odlazi čista u rijeku Savu.

Proglašen je i Ambasador ekologije ZOV-a za ovu godinu, pjevač Bojan Jambrošić koji je i zabavio djecu te sa njima posadio voćke na području pročistača.

Eko Olimpijada prvi puta održana na pročistaču! | Autor : Promo Foto: Promo

Manifestaciju na Žitnjaku koju je vodila glasnogovornica ZOV-a Astrid Werbolle, nazočilo je i nekoliko uglednih gostiju; direktor ZOV-a te Predsjednik Njemačko-hrvatske indrustrijske i trgovinske komore dr.Thomas Sichla, ispred gradskog ureda za obrazovanje Nataša Ritan, stalni zamjenik Njemačkog veleposlanika Harald Seiebel te predsjednik Njemačko-Hrvatske industrijske i trgovinske komore Sven Potthof.

Karta svijeta
ZEMLJOPIS
KVIZ Koliko se sjećate zemljopisa iz osnovne škole? Test za roditelje i školarce
Wolt
Wolt Awards
Hrvati izabrali najbolje restorane ove godine: Najviše uživaju u burgerima, a sve je popularnija i azijska kuhinja