Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24.12.2015. u 09:50

U raspodjeli novca nije presudio interes građana, već svađa Bandića i Kosora

Udžbenici za sve učenike, domovi za starije, obnova škola i vrtića, gradnja komunalne infrastrukture, ulaganja u kulturu – mnogo je toga obuhvaćeno u sedam milijardi kuna gradskog proračuna. Velik je novac u igri i pripada gotovo 800 tisuća građana Zagreba. A odluku o tome hoće li se novac raspodijeliti prema zamisli gradonačelnika donose gradski zastupnici. Ljudi izabrani predstavljati i zastupati građane. No, u utorak se do posljednjeg trena nije znalo hoće li proračun proći. Čekao se ishod konzultacija kod predsjednice Republike, ishod situacije na nacionalnoj razini i mig vodstva stranke onima koji predstavljaju građane i lokalne interese. Odluka o proračunu ocijenjena je u nacionalnim središnjicama stranke.

Ponajprije se to odnosi na zastupnike HDZ-a. Oni, istina, nikad nisu skrivali da im je poželjna suradnja s gradonačelnikom Milanom Bandićem, ranije su otkrili sklonost da podrže proračun, no konačnu odluku nisu sami unaprijed donijeli. Podršku su otkrili tek uoči glasovanja iako im je Bandić pružio ruku suradnje i prihvatio njihove amandmane. HSS je odigrao na isti način, a HSLS je prešao u oporbu.

Opet, nije presudio interes građana u raspodjeli novca, već svađa Darinka Kosora, predsjednika Skupštine, i gradonačelnika Bandića, koja traje godinu dana. Svađa zbog osobnih ega. Kosor je poželio s predstavničke pozicije voditi grad i miješati se u izvršne funkcije preko čega Bandić nije mogao prijeći. I Kosor je izravno poručio – proračun je isključivo politički dokument! Nije definirao je li riječ o politici osobnih (ne)slaganja ili o (ne)suglasju oko politika u resorima. Da se nacionalna situacija drukčije razriješila, ne bi iznenadilo da je SDP promijenio stav, ako ne u utorak, onda naknadno, i dao podršku Bandiću. Opet prema migu šefa stranke.

A gradski zastupnici postoje da osluškuju lokalne probleme građana, a ne da se lokalne politike vode na Trgu žrtava fašizma, Iblerovu trgu ili nekoj trećoj središnjici.

Komentara 1

KA
kajinx
15:16 24.12.2015.

... lokalne politike vode na Trgu žrtava fašizma. Konačno da se ime trga promjeni u Trg žrtava komunizma!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije